Apple sallii augmented reality -sovellukset tulevan OS 3.1 -päivityksen myötä

Los Angeles Timesin mukaan Apple aikoo aloittaa niin sanottujen augmented reality -sovellusten hyväksymisen App Store -ohjelmistokauppaan syyskuussa, jolloin tietojen mukaan saapuu uusi OS 3.1 -päivitys. Kyseisien sovellusten ideana on todellisen maailman ja tietokonegrafiikan sekoittaminen keskenään kameraa hyödyntäen. Yleisesti augmented reality -sovelluksissa käytetään hyväksi myös Internet-yhteyttä, GPS:ää ja kompassia, jonka johdosta ne toimivat suurimmaksi osaksi ainoastaan uudella iPhone 3GS:llä.

Kehittäjät ovat saaneet aikaiseksi jo useita tekniikkaa hyödyntäviä sovelluksia, jotka tulevat siis näillä näkymin saataville syyskuussa. Tulossa on muun muassa sovellukset lähimmä metroaseman löytämiseen New Yorkissa (video yllä) ja lähettyvillä olevien Twitter-kavereiden havainnointiin.

Yksi mielenkiintoisimmista augmented reality -sovelluksista on vielä konseptitasolla oleva Augmented ID (video lopussa). Siinä hyödynnetään puhelimen kameraa ja kasvojentunnistustekniikkaa kuvatun henkilön tietojen etsimiseen eri sosiaalisista palveluista.

Lähde: Los Angeles Times