Puolet HTC:n älypuhelimista Android-pohjaisia vuonna 2010?

HTC Android ja Windows Mobile

Taiwanilaisen älypuhelinvalmistaja HTC:n suunnalta kuuluu ikäviä uutisia ohjelmistojätti Microsoftin kannalta. Huhut nimittäin vihjaavat, että ensi vuonna yhtiön esittelemistä puhelimista peräti puolet olisi varustettu Googlen avoimella Android-käyttöjärjestelmällä. HTC:n mallisto on tähän asti koostunut lähes kokonaan Windows Mobile -pohjaisista malleista. Muutoksen suuruudesta kertoo se, että tällä hetkellä yhtiön nettisivustolla on listattuna kaikkiaan 28 puhelinmallia, joista ainoastaan kaksi perustuu Androidiin.

Tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että HTC tulee ensi vuonna tekemään selvän siirron yhdestä alustasta kahteen. Yhtiö on aiemmin painottanut, että vaikka Androidiin panostaminen lisääntyy, niin Windows Mobile tulee näyttelemään merkittävää osaa yhtiön mallistossa. Aika kuitenkin näyttää, kuinka suuren osan Googlen mobiilikäyttöjärjestelmä tulee haukkaamaan HTC:n mallistosta.

Asiakkaiden kannalta siirto on varmastikin oikea. Yksi ja sama alusta ei useinkaan sovi kaikille käyttäjille, joten HTC tulee muutoksen kautta mitä luultavimmin laajentamaan asiakaskuntaansa.

DigiTimesin mukaan Android tulee nappaamaan HTC:n puhelinmallistosta jo tänä vuonna 30 prosenttia. Taiwanilaisvalmistajalta olisi siis odotettavissa vielä useita uusia Android-malleja Magicin ja Heron kavereiksi.

Vaikka kyseessä on vasta huhu, niin on selvää, että HTC tulee lisäämään Androidin käyttöä. Siitä kertoi jo Heron yhteydessä esitelty Sense-käyttöliittymä, jolla pyritään parantamaan Android-puhelinten käyttömukavuutta ja erottamaan yhtiön mallit kilpailijoista.

Lähde: EngadgetMobile

1 kommentti

  1. Hyvä uutinen, jos myös toteutuu. Windows Mobilea en kyllä huolisi matkapuhelimeen.

Kommentointi on suljettu!