Apple näytti punaista valoa Google Voice -sovellukselle

iPhone Google Voice

Apple on päättänyt tyhjentää App Store -ohjelmistokaupan kaikista Googlen Voice-palvelua hyödyntävistä sovelluksista, joita sinne on päässyt. Samalla yhtiö on hylännyt virallisen Google Voice -sovelluksen ohjelmistokaupasta, jonka hakukonejätti oli jättänyt Applen arvioitavaksi jokin aika sitten.

Google Voice on palvelu, jolla pyritään tekemään puheluiden ja tekstiviestien hallinnasta helpompaa. Sen avulla voi muun muassa lähettää ilmaisia tekstiviestejä ja soittaa edullisia puheluita. Kyseisten ominaisuuksien takia arvellaankin, että operaattori AT&T:llä on saattanut olla jotain tekemistä sovelluksen hylkäämisen kanssa. Asian suhteen ei ole kuitenkaan saatavilla varmaa tietoa, koska Apple ei ole kommentoinut hylkäystä julkisesti.

Tietojen mukaan Apple perustelee hylkäystä sillä, että Voice-sovellus toistaa jo puhelimesta löytyviä ominaisuuksia. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että TechCrunchin mukaan Applen Phil Schiller on jo kertaalleen luvannut ohjelmalle paikan App Storessa. Googlen Sean Kovacsin mukaan Schiller soitti hänelle henkilökohtaisesti ja pahoitteli Google Voicen hyväksymisen viivästymistä ja lupasi vauhdittaa prosessia.

Apple on ollut toistuvasti julkisuudessa epäilyttävän App Store -hyväksymispolitiikan johdosta. Ohjelmistokaupasta on hylätty sovelluksia milloin milläkin syyllä ja hiljattain esimerkiksi Google joutui muuttamaan Latitude-sovelluksensa nettipohjaiseksi Applen pyynnöstä.

Lähde: EngadgetMobile

2 kommenttia

  1. Pitkä miinus tosiaan.. mutta Applelle vai AT&T:lle? Siinäpä vasta kysymys 🙂 Noh, nyt FCC tutkii asiaa ja saa nähdä millainen mylly saadaan aikaiseksi.

Kommentointi on suljettu!