Palm Pren palautusprosentti sittenkin normaalilla tasolla?

Viime viikolla uutisoitu, Jesup & Lamontin analyytikko Kevin Deden lukuihin perustunut, Palm Pren huikea palautusprosentti saattaa olla täyttä puppua. Dede arvio, että jopa 40 prosenttia uutuusmallin ostaneista palauttaa laitteen takaisin kauppaan. Väite on nyt kuitenkin kumottu RBC-analyytikko Mike Abramskyn toimesta, joka väittää, että palautusprosentti ei ole lähelläkään 40 prosenttia.

Mike Abramskyn tutki Pren myyntiä kaikkiaan kahdessa tusinassa eri Sprintin liikkeessä ja totesi myynnin käyvän vakaana. Samalla kävi ilmi, että palautusprosentti pyörii kahden ja kolmen prosenttiyksikön paikkeilla, joka on minimaalinen määrä aiempiin lukuihin verrattuna.

Pren menestyksellä on älypuhelinmarkkinoilla viime vuosina hiipuneelle Palmille suuri merkitys. Sen ja tulevien WebOS-puhelimien menestyksestä riippuu pitkälti yhtiön tulevaisuus. Palmin arvioidaan myyneen Pretä tähän mennessä kaikkiaan 300 000 – 400 000 kappaletta lähteestä riippuen. Yhtiö itse ei ole vielä suostunut paljastamaan todellisia myyntilukuja.

Pre-älypuhelimen kohtuullisen hyvän menestyksen uskotaan myös houkuttelevan ostajia yhtiön ympärille. Ostajaehdokkaiksi huhutaan muun muassa Nokiaa, HP:tä ja Motorolaa.

Palm Pre tulee levittäytymään muutamille Euroopan markkinoille loppuvuodesta. Tällä hetkellä uutuus on saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa Sprint-operaattorin kautta.

Lähde: MyPre

2 kommenttia

  1. Ihan harkinnan arvoinen luuri. Varsinkin nyt, kun ilmeisesti käyttää UMTS900 taajuuttakin. Aiemmin oli vähän sellaista tietoa, että tuota taajuutta ei olisi. Omissa silmissäni tuo 900 Mhz on tärkeä, koska haluan nopean yhteyden mahdollisimman laajalla alueella. Siksipä en iPhonea edelleenkään hanki, kun uudessakaan ei ole tukea ko. taajuudelle.

  2. Toivottavasti yritystä ei osta ainakaan Nokia. Siinä menisi sekin hyvä yritys hukkaan.

Kommentointi on suljettu!