RIM esitteli uuden BlackBerry Curve 8520 -mallin

BlackBerry Curve 8520

Research In Motion on esitellyt uuden puhelinmallin Yhdysvalloissa suosittuun BlackBerry-sarjaan. Uutuus tunnetaan nimellä BlackBerry Curve 8520 ja se tulee myyntiin Yhdysvalloissa 5. elokuuta T-Mobile-operaattorin kautta. Puhelin saapuu kauppoihin myös Isossa-Britanniassa elokuun alussa, mutta sen levittäytymisestä muualle päin Eurooppaa ei ole vielä tietoa.

RIM kehuu BlackBerry Curve 8520 -mallia helposti lähestyttäväksi älypuhelimeksi, joka taitaa sekä viestittelyn että sosiaaliset palvelut. Uutukaisessa ovat tuettuina muun muassa Facebook ja MySpace, ja sen QWERTY-näppäimistön ansiosta sillä on myös miellyttävä esimerkiksi lähettää viestejä pikaviestinyhteyden kautta.

Puhelimesta löytyy lisäksi WiFi-yhteys, hyvät sähköpostiominaisuudet, Mac-tuki ja kosketusherkkä navigointinäppäin, jolla valikoissa liikkuminen sujuu yhtiön mukaan vaivatta. Kyseessä on myöskin ensimmäinen BlackBerry-sarjan puhelin, josta löytyy erilliset medianäppäimet. Ne on sijoitettu puhelimen yläpäähän helpottamaan muun muassa musiikin ja videoiden hallintaa.

BlackBerry Curve 8520 -älypuhelimen muita ominaisuuksia ovat nelitaajuus-GSM, EDGE, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahden megapikselin kamera ja 2,46 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 320 x 240 pikseliä. Puhelimen sisällä sykkii 512 megahertsin prosessori.

Kooltaan uutuus on 109 x 60 x 13,9 millimetriä ja se painaa 106 grammaa. Yhtiö lupaa puhelimelle 17 päivän valmiusajan ja 4,5 tuntia puheaikaa.

RIM ei paljastanut vielä Curve 8520 -mallin hintaa.

Lähde: CrackBerry & Marketwire