Spotify-musiikkipalvelu tekee tuloaan iPhonelle

Ruotsalainen musiikkipalvelu Spotify on tulossa lähiaikoina myös Applen iPhonelle ja iPod Touchille. Yhtiö kertoo lähettäneensä sovelluksensa Applen arvioitavaksi ja odottaa sen saapuvan App Storeen muutaman viikon sisällä olettaen, että se sinne hyväksytään.

Spotify on kerännyt lyhyessä ajassa suurta suosiota ja sitä on jopa tituleerattu musiikkiteollisuuden pelastajaksi. Palvelun pääideana on tarjota käyttäjille mahdollisuus selata ja kuunnella musiikkikappaleita täysin ilmaiseksi yhtiön omaa ohjelmistoa käyttäen. Kappaleita ei ole mahdollista ladata koneelle, mutta tarjolla on linkkejä yhteistyökumppaneiden kauppoihin, joista halutut kappaleet voi ostaa omalle koneelle.

Yllä olevassa videossa esitellään tulevan iPhone-sovelluksen keskeisiä ominaisuuksia. Mielenkiintoisimpien ominaisuuksien joukkoon kuuluu mahdollisuus laittaa halutut soittolistat offline-tilaan, jolloin niitä voi kuunnella Spotify-sovelluksella, vaikka puhelin ei olisi yhteydessä Internetiin. Sovellus tukee myös push-toimintoa, jolloin tietokoneella tehdyt muutokset esimerkiksi soittolistoihin näkyvät heti myös puhelimessa.

iPhonelle suunnatun Spotifyn käytön arvellaan vaativan Premium-tilin, joka maksaa 10 euroa kuussa. Tietokoneella Spotifyä on mahdollista käyttää ilmaiseksi, jolloin käyttäjälle näytetään mainoksia. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että mainoksia ei olla tuomassa iPhone-versioon. Asia varmistuu kuitenkin myöhemmin.

Lähde: DailyMobile