Applen iPhone syyskuussa Kiinaan?

iPhone Kiina

Applen iPhone näyttää olevan lähempänä Kiinan valloitusta kuin koskaan aiemmin, ainakin jos on uskominen viime päivinä nettiin levinneitä tietoja. Huhujen mukaan iPhone tullaan julkistamaan Kiinan markkinoille syyskuussa.

Villeimmät huhut väittävät, että Apple ja China Unicom ovat jo solmineet kolmen vuoden sopimuksen, joka takaisi kiinalaisoperaattorille pitkän yksinoikeuden Applen älypuhelimeen. Kyseinen tieto on kuitenkin kumottu China Unicomin tiedottajan toimesta, joka on muun muassa Reutersin mukaan sanonut neuvotteluiden olevan edelleen kesken. Huhujen leviäminen nettiin viittaa kuitenkin siihen, että ellei sopimus ole jo valmis, niin se on vähintäänkin loppusuoralla.

Kiinan markkinoille pääseminen olisi suuri aluevaltaus iPhonelle. Sen voi hyvin arvella tuovan kertarysäyksellä merkittävän määrän uusia käyttäjiä iPhonen ympärille. Kiinan valloitus tulisi samalla myös nostamaan Applen maailmanlaajuista markkinaosuutta.

Aiemmin nettiin levinneet tiedot ovat kertoneet, että jos ja kun iPhone Kiinan markkinoille rantautuu, niin se tekee sen ilman WiFi-yhteyttä. Huhun mukaan karsittu versio olisi jo tuotannossa.

Lähde: Brainstorm Tech ja Mac Rumors