Nokia uusii puhelintensa nimeämiskäytännön syksyllä, sanoo Mobile-Review

Maailman suurimman matkapuhelinvalmistaja Nokian odotetaan uusivan matkapuhelintensa nimeämiskäytännön kokonaan, kertoo venäläinen Mobile-Review. Yhtiön uudistuksen odotetaan tapahtuvan syyskuussa pidettävässä Nokia World 09 -tapahtumassa, jolloin Nokian uskotaan esittelevän uudet Cseries– ja Xseries-mallistot, jotka paljastuivat hiljattain.

Yhtiön uudistuksen takana on malliston selkeyttäminen. Tulevaisuudessa kaikki mallit ovat osa jotain sarjaa, jolloin kuluttaja voi päätellä pelkästään mallisarjan perusteella osan puhelimen ominaisuuksista. Tällä hetkellä mallinimen perusteella on pääteltävissä hyvin vähän, etenkin niiden puhelinten kohdalla, jotka eivät kuulu N- tai E-sarjaan. Mobile-Reviewn antamien tietojen valossa vaikuttaa siltä, että yhtiö tulee hylkäämään tulevaisuudessa pelkän nelinumeroisen mallimerkinnän, joka on ollut käytössä vuosia.

Venäläissivuston mukaan jokainen mallisarja tulee sisältämään vähimmäisominaisuudet, jotka kyseiseen sarjaan kuuluvista puhelimista tulee löytyä. E-sarjan yrityspuhelimista tulee esimerkiksi löytyä WiFi-yhteys ja hyvät sähköpostiominaisuudet. X-sarjan malleissa tulee sen sijaan olla vähintään 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, muistikorttipaikka ja radio.

Mobile-Reviewn tiedot kumoavat väitteet siitä, että toinen uusista sarjoista tulisi keskittymään kokonaan maemo-pohjaisiin puhelimiin. Vielä ei tiedetä, tuleeko yhtiö ”sekoittamaan” mahdolliset maemo-puhelimet Symbian-mallien sekaan vai aiotaanko ne sijoittaa omaan sarjaan.

Lähde: UnwiredView