Windows Mobile -kehittäjät voivat nyt lähettää sovelluksensa Marketplaceen

Microsoft on aloittanut sovellusten vastaanottamisen Windows Mobilelle suunnattuun Marketplace-ohjelmistokauppaan. Yhtiö hyväksyy sovelluksia kaikkiaan 29 maasta, joihin myös Suomi lukeutuu. Kehittäjät pääsevät alkuun rekisteröitymällä Windows Mobilen kehittäjäsivujen kautta ja maksamalla 99 dollarin aloitusmaksun, jonka jälkeen voi aloittaa sovellusten lähettämisen Microsoftin hyväksyttäväksi.

Marketplace-ohjelmistokauppa aukeaa Windows Mobile 6.5 -puhelinten omistajille syksyllä. Kauppapaikka tulee saataville myös iäkkäämmille Windows Mobile 6.0- ja 6.1-laitteille myöhemmin tämän vuoden aikana.

Microsoft lupaa arvioida sovellukset kymmenen työpäivän sisällä. Jos sovellusta ei jostain syystä hyväksytä Marketplaceen, antaa yhtiö kehittäjälle yksityiskohtaisen raportin syistä, jotka johtivat hylkäykseen. Microsoft pyrkii siis tekemään hieman eroa Appleen, jonka hyväksymispolitiikkaa on aika ajoin kritisoitu.

Kehittäjien mielenkiintoa nostaakseen Microsoft polkaisi käyntiin Race to Market Challenge -kilpailun, jossa palkintona on muun muassa Microsoft Surface -kosketusnäyttöpöytä. Kilpailussa on eri kategorioita, joista jokaisesta valitaan voittaja tietyin perustein, kuten esimerkiksi latausmäärän mukaan. Lisää kilpailusta löytyy tietoa täältä.

Lähde: Windows Mobile Blog

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!