Creative julkaisi Androidia tukevan mediasoitinalustan: Zii EGG

Creative Zii EGG

Viihde-elektroniikkavalmistaja Creative on julkaissut erittäin mielenkiintoisen Zii EGG -mediasoitinalustan, joka on suunnattu ohjelmistokehittäjille ja laitevalmistajille kustomoitujen tuotteiden valmistusta varten. Uutuudesta kiinnostavan tekevät sen tekniset ominaisuudet, ohjelmistoalusta ja hinta, joka jää halvimmillaan 199 dollariin. Valmispaketti kehitystyökaluineen kustantaa 399 dollaria.

Creative Zii EGG -mediasoittimen teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat jopa 32 gigatavun sisäinen muisti, SDHC-muistikorttipaikka, VGA-kamera edessä, HD-kamera takana, Bluetooth, WiFi, GPS ja tuki 1080p HDTV videoulostulolle. Lisäksi laitteesta löytyy kiihtyvyysanturi, kaiutin, mikrofoni ja tekstinlukutoiminto.

Uutukaisen näytöltä löytyy kokoa 3,5 tuumaa ja se on tarkkuudeltaan 320 x 480 pikseliä. Näyttö on toteutettu kapasitiivisella tekniikalla ja se ymmärtää jopa kymmentä yhtäaikaista kosketusta.

Laitteen ohjelmistopuoli on myöskin erittäin mielenkiintoinen. Mediasoittimesta löytyy nimittäin tuki Creativen omalle Plaszma OS:lle ja Googlen avoimelle Android-käyttöjärjestelmälle. Käyttäjän kannalta Androidin tuominen laitteeseen antaa lisää vaihtoehtoja muun muassa ohjelmien osalta. Jutun lopussa on video, jossa esitellään Googlen käyttöjärjestelmän toimivuutta Zii EGG -mediasoittimessa.

Creativen uutuus vaikuttaa äärimmäisen mielenkiintoiselta ja Androidin ansiosta se eroaa edukseen muista vastaavista laitteista. Harmillista, että kyseessä on kehittäjille suunnattu versio, jota ei ilmeisesti tulla näkemään laajemmin myynnissä. On kuitenkin jännittävää nähdä, milloin Zii EGG -alustaan perustuvia laitteita nähdään markkinoilla. Huhut sanovat, että Creativelta olisi itseltään tulossa siihen perustuva, Zii-nimellä kulkeva mediasoitin.

Lähde: Zii.com