Apple julkaisi iPhone OS 3.0.1 -päivityksen, korjaa SMS-haavoittuvuuden

iPhone OS 3.0.1

Apple on julkaissut uuden ohjelmistopäivityksen iPhone-, iPhone 3G– ja iPhone 3GS -älypuhelimille. Uusi ohjelmisto, versionumeroltaan OS 3.0.1, korjaa iPhone-älypuhelimia vaivanneen SMS-haavoittuvuuden.

iPhone-älypuhelimista löydettiin muutama viikko sitten paha SMS-haavoittuvuus, joka mahdollistaa puhelimen kaappaamisen yksinkertaisen tekstiviestin avulla. Haavoittuvuudelta on vaikea suojautua, koska hyökkääjän tarvitsee vain lähettää puhelimeen yksinkertainen tekstiviesti. Hyökkäys toteutetaan käytännössä jättämällä viestin UDH-tietokentästä pois kaksi viimeistä tavua. Operaation suorittaminen on tietojen mukaan varsin yksinkertaista.

SMS-haavoittuvuuden vuoksi iPhone OS 3.0.1 -päivitys on erittäin suositeltava kaikille iPhone-käyttäjille. Puhelimen päivittäminen onnistuu iTunes-ohjelmalla iPhonen ollessa liitettynä tietokoneeseen.

Nyt rullatun pikapäivityksen lisäksi Applen odotetaan tuovan saataville syksyllä OS 3.1 -versio. Se tuo tietojen mukaan bugikorjausten lisäksi mukanaan myös uusia ominaisuuksia, kuten Bluetoothin yli toimivat Voice Control -äänikomennot.

Lähde: Mac Rumors

4 kommenttia

  1. Apple viivytteli liian pitkään päivityksen julkaisemisen kanssa.

  2. Tosiaan tärkeä kriittinen päivitys tuli ihan etanavauhtia 🙁 Ei ihme, että yrityskäytössä Applen puhelimia on vähän.

  3. Toisaalta… Windows mobilelle ei ole vieläkään ilmeisesti tullut päivitystä, koska tämä sama auokkohan löytyy siitäkin. Liekköhän päivitystä tulossakaan ennen WM 6.5:sta?

  4. Iphonedev team kertoi seuraavaa että tuo 3.0.1 estää lähes kokonaan jailbreakkauksen/unlockkauksen ja tekee siitä todella vaikeaa..

Kommentointi on suljettu!