HTC arvioi yllättäen liikevaihtonsa laskevan tänä vuonna

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on yllättäen muuttanut arviotaan tämän vuoden menestyksestä. Yhtiö on aiemmin sanonut, että sen liikevaihto tulee kasvamaan vuonna 2009 kymmenen prosenttia. Nyt taiwanilaisvalmistaja arvioi, että liikevaihto laskee 1-5 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Yhtiö mainitsee alkuperäistä arviotaan huonomman menestyksen syyksi käyttöjärjestelmä siirroksen, jolla viitataan ilmeisesti Androidiin, joka on tullut vahvemmaksi osaksi HTC:n mallistoa. Tuloksen heikentymiseen vaikuttavat myös muutamien mallien myöhästyminen ensi vuoteen, kappalemääräisen myynnin nopeampi lasku ja kiinalaisten hidas 3G-verkon kehitys.

HTC kertoo tuovansa tulevaisuudessa kasvavassa määrin markkinoille keskihintaisia älypuhelimia. Android-puhelinten osalta yhtiö tulee levittämään Hero-mallissa esitellyn Sense-käyttöliittymän myös edullisemman luokan malleihin.

Huhut kertovat, että vuonna 2010 taiwanilaisvalmistajan mallistosta peräti puolet muodostuisi Google Android -pohjaisista puhelimista. Tällä hetkellä HTC:n mallisto perustuu muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmään.

Lähde: DigiToday & HTC:n tiedote (PDF)