Nokia 5800i XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelin vuoti nettiin

Nokia 5800i XpressMusic

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia näyttää suunnittelevan markkinoille huhutun N97 Mini -mallin lisäksi myös 5800i XpressMusic -kosketusnäyttöpuhelinta. Uutuus on levinnyt nettiin yhdysvaltalaisen viestintäkomissio FCC:n dokumenteista, joten kyseessä on lähes varmuudella aito puhelinmalli.

Nimensä mukaisesti uutuus muistuttaa lähes kokonaan erittäin suosittua 5800 XpressMusic -mallia. Tämän hetkisten tietojen valossa merkittävin eroavaisuus on, että 5800i-mallista puuttuu WiFi-yhteys. GSMArena on myös huomannut, että kameran polttoväli on kasvanut 3,7 millimetristä 4,6 millimetriin. Muilta osin 5800i:n ominaisuudet vastaavat ilmeisesti suosikkimallia. Siitä löytyy siis HSDPA, A-GPS, 3,2 tuuman kosketusnäyttö ja 3,2 megapikselin kamera.

Yleensä Nokian lanseeraamat i-mallit ovat olleet alkuperäistä mallia paremmin varusteltuja. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että ainakin 5800i on 5800-mallia heikommilla ominaisuuksilla paketoitu puhelin. Mielenkiintoista nähdä, mille markkinoille Nokia päättää WiFi-yhteydestä karsitulla versiolla yrittää.

Lähde: UnwiredView

6 kommenttia

 1. Voiskohan siinä olla esmes kapasitiivinen näyttö???

  1. Toivottavasti ei ole, koska kapasitiivinen näyttö toimii vain sormin tökkimällä. Resistiivinen toimii sekä styluksella, että sormin eli käyttäjä voi itse valita miten puhelinta käyttää.

   1. Ja itselleni vastaten. On ihan varmaa ettei siinä ole kapasitiivista näyttöä.

    Lisäyksenä vielä se, että kapasitiivinen näyttö ei tue myöskään käsinkirjotiusta, joka on tärkeä ominausuus etenkin Aasiassa. Nykyisessä Nokia 5800 XPressMusicissa käsinkirjoitus toimii hienosti. Sen kanssa kannattaa muuten muistaa, että homma toimii jopa paremmin kun puhelinta ei jää odottamaan joka kirjaimen kirjoituksen jälkeen, vaan ennemmin kirjoittaa kuin kynällä ainakin.

   2. Niin ja tuossa takakannen kuvassa näkyy vasemmassa yläkulmassa stylus omassa slotissaan. Joten sekin on vastaan sitä arvailua, että puhelimessa olisi kapasitiivinen näyttö. En minä kapasitiivisen näytön käyttämiseen kyllä muutenkaan usko alkuunkaan.

    Kaiken edellä sanomani lisäksi kapasitiivinen näyttö on kallis valmistaa, paljon kalliimpi kuin resistiivinen. Resistiivisestä näytöstä voi tehdä halvemmalla hinnalla paljon tarkemman kuin kapasitiivisesta näytöstä

 2. GSMAreana löysi myös toisen eron: Kameran polttoväli on kasvanut 3,7 millimetristä 4,6 millimetriin.

 3. Wifi-yhteyden puuttuminen voisi hyvin viitata siihen, että tuo puhelin on suunnattu esimerkiksi Kiinan markkinoille. Kiinahan ei salli Wifiä kännyköissä, minkä takia matkapuhelinvalmistajat on joutunut poistamaan sen Kiinassa myytävistä puhelimista.

Kommentointi on suljettu!