Opera Mini -käyttäjät tarkastelivat yli 10 miljardia sivua kesäkuussa

Norjalainen Opera on iloisena ilmoittanut, että sen mobiililaitteisiin suunnatulla Opera Mini -selaimella on tarkasteltu yli 10 miljardia sivua kesäkuussa. Se on uusi ennätys, sillä koskaan aiemmin selaimen käyttäjät eivät ole tarkastelleet 10 miljardia sivua yhden kuukauden aikana. Vuositasolla sivulatauksien määrä on kasvanut huimat 224 prosenttia ja toukokuuhun nähden kasvua on tullut 8,4 prosenttia.

Operan tekemän State of the Mobile Web -raportin mukaan Opera Mini -selaimella oli kesäkuussa maailmanlaajuisesti kaikkiaan 26,5 miljoonaa käyttäjää. Se on 4,2 prosenttia enemmän kuin toukokuussa. Yhtiön mukaan lukuun on laskettu ainoastaan ne käyttäjät, jotka ovat itse asentaneet selaimen puhelimeensa.

Eniten yhtiön mobiiliselainta käytettiin kesäkuussa Venäjällä, Indonesiassa, Intiassa, Kiinassa ja Ukrainassa. Intia on kovassa nousussa ja se onnistuikin nyt ohittamaan Kiinan suosituimpien maiden listalla.

Matkapuhelinmerkeistä Nokian puhelimilla käytetään eniten Opera Miniä. Seuraavaksi eniten sitä käytetään Sony Ericssonin puhelimissa. Yhdysvalloissa hallitsevina merkkeinä ovat BlackBerry ja Samsung. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Nokia 6300 on kaikkein suosituin puhelinmalli Opera Mini -käyttäjien keskuudessa.

Operan raportti löytyy täältä.