Tämä on matkapuhelinvalmistajien tämänhetkinen marssijärjestys

Markkinaosuudet Q2/2009

Kaikkien suurten matkapuhelinvalmistajien toisen vuosineljänneksen luvut on saatu vihdoin ulos ja niinpä yhtiöiden myyntiä ja markkinaosuuksia päästää vertailemaan. Strategy Analytics on julkaissut mielenkiintoisen raportin, josta selviää, että erityisesti korealaisvalmistajat ovat tällä hetkellä kovassa nousussa. Maailman suurimpana valmistajana jatkaa kuitenkin tutusti Nokia, joka on edelleen selvä ykkönen.

Nokia jatkaa siis selvänä ykkösenä. Strategy Analyticsin mukaan sen markkinaosuus on 37,8 prosenttia. Osuus on tippunut useamman prosentin viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, jolloin Nokian siivu matkapuhelinmarkkinoista oli 41 prosenttia.

Suomalaisvalmistajan perässä tulevat kovassa nousussa olevat Samsung ja LG. Samsungin osuus on noussut vuodentakaisesta 15,4 prosentista 19,2 prosenttiin. LG on sen sijaan kivunnut viime vuoden toisen neljänneksen 9,3 prosentista 10,9 prosenttiin.

Korealaisten takana ovat viime aikoina markkinoilla tarponeet Motorola ja Sony Ericsson. Amerikkalaisvalmistajan osuus on enää 5,4 prosenttia ja Sony Ericssonilla on 5,1 prosentin markkinaosuus.

Motorolan lasku on ollut hurjaa. Vielä vuonna 2007 sen markkinaosuus oli 14,2 prosenttia. Sony Ericssonin alamäki ei ole ollut aivan yhtä hurjaa ja yhtiö saattaakin pian ohittaa Motorolan.

Applen markkinaosuuden tutkimusyhtiö arvelee pyörivän kahden prosentin tuntumassa. Strategy Analytics uskoo, että Apple tulee kehittämään vuoden päivityssykliä, jotta puhelimen vaihto olisi aiheellista useammin.

Lähde: Digitoday