FCC tutkii Applen toimintaa Google Voice -sovelluksen hylkäyksen johdosta

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla Applen päätöksestä hylätä virallinen Google Voice -sovellus App Store -ohjelmistokaupasta. Tietojen mukaan yhtiö perustelee hylkäystä sillä, että sovellus toistaa jo ennestään iPhonesta löytyviä ominaisuuksia. Hylkäyksen myötä Apple päätti poistaa ohjelmistokaupastaan kaikki Google Voice -palvelua hyödyntävät sovellukset.

Applen tekemä hylkäys on saanut myös Yhdysvaltain viestintäkomissio FCC:n kiinnostumaan asiasta. Se on pyytänyt tapausta koskien selvityksen Googlen ja Applen lisäksi myös AT&T-operaattorilta, jolla arvellaan olevan merkittävä rooli hylkäyspäätöksen suhteen.

AT&T-operaattorin arvellaan sekaantuneen juttuun, koska Google Voice -palvelu mahdollistaa puhelinkustannusten pienentämisen. Sen kautta voi muun muassa soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Sovellus saattaisi siis vähentää AT&T:n tuloja.

FCC päätti ottaa tapauksen tutkintaan, koska kyseessä voi olla kilpailua rajoittava toimi. Viestintäkomissiota kiinnostaa jutussa erityisesti Applen prosessi, jonka perusteella App Storeen pyrkivät sovellukset hyväksytään tai hylätään. Keskeisessä osassa on myös AT&T:n huhuttu rooli tapauksessa.

FCC on lähettänyt yhtiöille kirjeet, joihin tulee vastata elokuun 21. päivään mennessä. Kirjeet ovat luettavissa muun muassa TechCrunchissa.

1 kommentti

  1. Ihan oikein Applelle. Toivottavasti ylimielinen toimita tuo myös rangaistuksen.

Kommentointi on suljettu!