Microsoft: Windows Mobile 7 suuntautuu huippupuhelimiin, 6.5-versio jää rinnalle

Microsoft on valottanut hieman uutta tietoa yhtiön suunnitelmista Windows Mobile -mobiilikäyttöjärjestelmän suhteen. Yllä olevassa videossa Microsoftin edustaja esittelee uutta, loppuvuodesta tulevaa Windows Mobile 6.5 -versiota ja kertoo samalla myös yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

Ensimmäinen mielenkiintoinen huomio videossa on, että esittelijä kutsuu Windows Mobilea myös nimellä Windows Phone, joka tulee olemaan tulevaisuudessa mobiilikäyttöjärjestelmän kuluttajabrändi. Windows Mobile tulee MobiiliBlogin tietojen mukaan jäämään tekniseksi termiksi, jolla kerrotaan ainoastaan käyttöjärjestelmäversio.

Yhtiö on uudistanut käyttöjärjestelmänsä käyttöliittymää merkittävästi 6.5-versiossa. Videossa kerrotaan, että Microsoft on ottanut mallia Zune-soittimen käyttöliittymästä ja uuden version myötä käyttö on huomattavasti helpompaa ilman kynää. Päävalikosta löytyy nyt kaikki ohjelmat 24-bittisillä kuvakkeilla varustettuina ja mukana ovat vakiona sellaiset palvelut kuin Marketplace-ohjelmistokauppa ja My Phone -synkronointiominaisuus.

My Phone -palvelu on käyttäjän kannalta äärimmäisen hyödyllinen. Sen kautta on mahdollista varmuuskopioida kaikki puhelimen tiedot Microsoftin servereille, jolloin ne voi siirtää esimerkiksi uuteen Windows-pohjaiseen puhelimeen hetkessä.

Videosta saatujen tietojen valossa näyttää siltä, että tulevaisuudessa Microsoft pitää markkinoilla aina kahta käyttöjärjestelmäversiota, joista toinen suuntaa kalliisiin huippulaitteisiin ja toinen hieman halvempiin malleihin. Uusin versio pyrkii aina hyödyntämään viimeisintä rautaa ja samalla edellinen versio siirtyy halvempiin laitteisiin. Tätä metodia tullaan käyttämään ainakin 6.5- ja 7-versioiden kanssa.

Lähde: UnwiredView