Nokia N97 Mini on aito, julkaisu tapahtuu syyskuussa

Luotettavana lähteenä tunnetun venäläisen matkapuhelinsivusto Mobile-Reviewn Eldar Murtazin on paljastanut, että hetki sitten nettiin kuvien kanssa vuotanut Nokia N97 Mini on aito. Laite tullaan hänen mukaansa esittelemään syyskuun alussa Stuttgartissa pidettävässä Nokia World 09 -tapahtumassa.

Mielenkiintoista Eldar Murtazin antamissa tiedoissa on, että laitteen lopullinen nimi on näillä näkymin N97 Mini. Nimi toki sopii puhelimelle mainiosti, koska se on ulkoisesti niin lähellä kesällä Suomessakin myyntiin saapunutta N97-lippulaivamallia.

Ominaisuuksiltaan N97 Mini on yllättävän lähellä isoveljeään. Muutoksia on lähinnä tapahtunut näytön koossa ja sisäisen tallennustilan määrässä. Murtazin ei paljasta näytön tarkkaa kokoa, mutta sanoo näytön olevan teknisesti erittäin lähellä 5530 XpressMusic -mallia. Se viittaisi noin 2,9 tuuman näyttöön, jonka tarkkuus olisi 640 x 360 pikseliä. Tallennustilaa N97 Ministä löytyy 8 tai 16 gigatavua mallista riippuen.

Muilta osin uutuuslaitteen ominaisuuksien pitäisi vastata N97-mallia. Siitä tulisi siis löytyä muun muassa A-GPS, WiFi, Bluetooth ja HSDPA. Mukana on myös mitä ilmeisemmin isoveljestä tuttu widget-pohjainen kotinäkymä.

Nokia N97 Mini on tietojen mukaan noin 100 euroa N97-mallia edullisempi. Siitä odotetaan suurta menestystä pienemmän koon ja edullisemman hinnan johdosta. Uutuuden voisi kuvitella saapuvan kauppoihin loppuvuodesta.

Lähde: UnwiredView