Apple potkaisi App Store -spämmääjän pihalle 900 sovelluksen kera

Apple on antanut kenkää iPhone-kehittäjä Khalid Shaikhinille, joka on onnistunut saamaan tiukasta hyväksymisprosessista huolimatta App Storeen kaikkiaan 943 sovellusta. Suurin osa Shaikhin sovelluksista ovat tietojen mukaan täysin hyödyttömiä ja perustuvat pitkälti uutisten ja artikkeleiden keräämiseen tietystä aiheesta ympäri nettiä.

Khalid Shaikhin sanoo, että hänen ideanaan on ollut luoda satoja sovelluksia, jotka maksavat noin 5 dollaria. Näin tarvitaan vähemmän asiakkaita kohtuullisen tulon luomiseen. Hän kertoo myös onnistuneensa niin sanotusti hakukoneoptimoimaan sovelluksensa, jotta oikeanlaiset asiakkaat löytävät niiden äärelle App Storessa.

Kaikkiaan 943 hyväksytyn sovelluksen jälkeen myös Apple on herännyt tutkimaan Khalid Shaikhin toimintaa. Yhtiö on päättänyt poistaa kyseisen henkilön kehittäjälisenssin ja kaikki App Storeen hyväksytyt sovellukset. Apple perustelee lisenssin ja sovellusten poistoa muun muassa tekijänoikeusrikkomuksilla.

Applen App Storen hyväksymispolitiikkaa on kritisoitu useita kertoja ja nyt esille tullut tapaus vain vahvistaa, että prosessissa on pahoja ongelmia. On varsin hupaisaa, että Apple hyväksyy ensin yli 900 sovellusta ja yhtäkkiä päättääkin, että ne eivät ole soveliaita ohjelmistokauppaan.

Khalid Shaikh -tapauksen lisäksi Apple on ollut kovasti julkisuudessa Google Voice -sovelluksen tiimoilta, joka hylättiin App Storesta. Asiaa tutkii nyt myös Yhdysvaltain viestintäkomissio FCC.

Lähde: MobileCrunch

1 kommentti

  1. No, tässä näkee miksi Apple Storessa voi olla 50000 sovellusta…yhdellä ihmisellä voi olla siellä 1000.

    Ja 99% storen sovelluksista on täyttä skeidaa, pieruääniä ja muita. Ja hirveä hypetys sitten tästä.

Kommentointi on suljettu!