Kamerapuhelin 12 megapikselillä ja optisella zoomilla: Altek T8680

Altek T8680

Altek on tuomassa markkinoille kovan luokan kamerapuhelimen, joka lyö ainakin paperilla muun muassa Sony Ericsson Satio– ja Samsung Pixon12 -mallit. Kyseessä on Altek T8680, josta löytyy 12 megapikselin kennolla ja 3x optisella zoomilla varustettu kamera. Se on siis todellinen kamerapuhelin, jonka kuvausominaisuudet korostuvat entisestään kun puhelinta tarkastelee takaapäin, jolloin sitä voisi luulla tavalliseksi digipokkariksi.

Laadukkaan kameran lisäksi kuvausominaisuuksiin on panostettu laittamalla puhelimeen erillinen prosessori, joka hoitaa kuvauspuolen. Kameran muita ominaisuuksia ovat ISO-herkkyys aina 3200 asti, kosketustarkennus ja mahdollisuus kuvata VGA-tason videokuvaa.

Altek T8680:n ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi Bluetooth A2DP, TV-ulostulo, FM-radio ja kolmen tuuman WQVGA-kosketusnäyttö. Puhelin tukee ainoastaan GSM-yhteyksiä, eikä siitä löydy myöskään WiFi:ä.

Altek T8680

Kooltaan laite on 113,5 x 52 x 16,6 millimetriä ja se painaa 135 grammaa. Puhelimelle luvataan 350 tuntia valmiusaikaa ja 4 tuntia puheaikaa.

Uutuus tulee myyntiin elo-syyskuussa Kiinassa noin 308 euron hintaan. Kyseessä on siis kohtuullisen edullinen kamerapuhelin. Altek T8680:n saapumisesta esimerkiksi Eurooppaan ei ole tietoa.

Lähde: GSMArena

1 kommentti

  1. Optisen zoomin yleistyminen kamerapuhelimissa olisi kyllä kiva juttu. Harmi vaan, että optisen zoomin vaatima mekaniikka moottoreineen vie tilaa aika paljon. Onhan tosin nykyään kamerakännyköitä paljon pienempikokosia laadukkaita digipokkareita, Eli siis hyvän kennon ja optiikan mahduttaminen kännykkään ei ole nykyään enää mikään ongelma.

    Mutta niissä digipokkareissa ei ole tarvinnut kuorten sisälle ahtaa kännykän toimintojem vaatimaa rautaa mukaanlukien antenneja. Taitaa siis optinen zoomi nykyisellään jäädä harvinaiseksi, vaikka mistäopä sitä tietää mihin teknikkan kehittyminen johtaa,

Kommentointi on suljettu!