Apple ja RIM hallitsevat USA:n älypuhelinmarkkinoita, Nokia ei mahdu top-10:iin

BlackBerry Curve

Ponnisteluista huolimatta Nokian asema USA:n älypuhelinmarkkinoilla pysyy vaatimattomana. Siitä osoituksena ovat viimeisimmät luvut, joiden mukaan maailmalla selvästi suurin matkapuhelinvalmistaja ei yllä Yhdysvalloissa kymmenen suosituimman älypuhelimen listalle.

Tutkimusyhtiö IDC:n lukujen mukaan suosituin älypuhelin Yhdysvalloissa on RIM:n valmistama BlackBerry Curve. Toisena tulee Applen uuden sukupolven iPhone 3GS ja pronssitilan valtaa BlackBerry Pearl.

Nokia ei ole onnistunut houkuttelemaan yhdysvaltalaisia älypuhelintensa äärelle. Yhtiö julkaisi hiljattain Nokia Surge -mallin, joka tulee myyntiin yksinoikeudella AT&T:lle. Uutuusmalli on suunnattu edullista QWERTY-puhelinta etsiville asiakkaille.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Nokia tarvitsisi USA:n markkinoille yhden hittimallin, joka saisi asiakkaat kiinnostumaan Nokian puhelimista. Sellaista ei kuitenkaan ole näköpiirissä ja uusi N97-lippulaivamallikaan ei näytä saaneen suuria massoja liikkeelle.

RIM ja Apple valtaavat USA:n listalla kaikkiaan kuusi ensimmäistä sijaa. Kuuden suosituimman mallin perässä tulevat järjestyksessään: T-Mobile G1, Palm Pre, HTC Touch Pro ja HTC Touch Diamond.

Lähde: Tietokone