Näin Apple aikoo käräyttää tulevaisuudessa takuun väärinkäyttäjät

Apple patentti

Applelta on tullut julki hiljattain mielenkiintoinen patenttihakemus, joka on jätetty Yhdysvaltain patenttivirastolle jo viime vuoden helmikuussa. Nyt julki tulleen patentin tarkoituksena on pyrkiä saamaan paremmin tietoa asiakkaiden puhelinten ja muiden laitteiden käyttöolosuhteista ja erityisesti mahdollisista väärinkäytöksistä, jotka voivat vaikuttaa takuuseen. Apple haluaa siis välttyä korjaamasta itse rikottuja laitteita takuuseen.

Yllä oleva kuva on napattu Applen patenttihakemuksesta ja siitä on nähtävissä, että ainakin yhtiön tulevissa iPhone-puhelimissa ja iPod-soittimissa saattaa olla useita sensoreita, jotka tallentavat laitteen käyttöä. Kuvasta voi bongata ainakin kosteus- ja lämpösensorit sekä iskuja rekisteröivän yksikön. Kyseisten sensoreiden avulla voidaan helposti selvittää, jos laite on esimerkiksi kastunut tai sitä on käytetty liian kuumissa olosuhteissa.

Nykyisessä iPhonessa on tiedettävästi ainakin kosteussensori, joka laukeaa, jos laitteen sisälle pääsee vettä. Ikävä kyllä sensoritkin voivat olla joskus väärässä ja sekä suomalaisilla että ulkomaalaisilla Apple-foorumeilla on luettavissa, että Apple on evännyt takuita lauenneeseen kosteussensoriin vedoten. Käyttäjät väittävät kuitenkin kiven kovaa, että laite ei ole kastunut.

Yllä mainitun kaltaiset tapaukset ovat erittäin harmillisia ja tulevat varmastikin lisääntymään, jos laitteisiin tulee lisää sensoreita. Voidaan vain arvailla, kuinka helposti esimerkiksi iskuja rekisteröivä yksikkö saattaa mitätöidä takuun. Toivottavasti sensoreihin ei luoteta tulevaisuudessa sokeasti, koska huollon evätessä takuun niihin vedoten, on asiakkaan tilanne hankala, vaikka laitetta olisi käytetty täysin asianmukaisesti.

Lähde: UnwiredView

2 kommenttia

  1. Tämä uutinen vain vahvistaa aikomustani siirtyä Android -käyttäjäksi ensi vuoden aikana.

  2. Tuo on jatkoa sille jo pitkään nähtävissä olleelle asenteelle, että Apple haluaa sysätä valmistamissaan laitteissa esiintyvät ongelmat käyttäjien niskoille ja syyksi. Apple ilmeisesti haluaa kaikin keinoin siloitella omaa julkisuuskuvaansa, vaikka se sitten tyapahtuisi asiakkaiden oukeuksien kustannyuksella.

Kommentointi on suljettu!