Nokia 6760 sliden USA-versio kerää kehuja Engadgetin testissä

Nokia Surge Engadget

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on panostanut E71-mallin jälkeen kovasti QWERTY-näppäimistöllä varustettuihin puhelimiin. Yhtiön yksi viimeisimmistä kokonaisella näppäimistöllä varustetuista puhelimista on Surge, joka tunnetaan Euroopan markkinoilla nimellä 6760 slide.

Engadget on päässyt jo testaamaan 6760 sliden USA-versiota, jota myydään AT&T-operaattorin kautta. Nokia Surge on AT&T:n palveluita ja heikompaa kameraa lukuun ottamatta yhtenevä 6760 sliden kanssa, joten Engadgetin testi kannattaa vilkaista läpi, jos Nokian tulevan QWERTY-puhelimen ostoa harkitsee.

Testaaja kehuu Nokia Surgea erittäin onnistuneeksi puhelimeksi. Kehuja tulee muun muassa hyvin toimivasta S60-käyttöliittymästä ja QWERTY-näppäimistöstä. Arvostelija hehkuttaa näppäimistöä itse asiassa parhaaksi käyttämäkseen QWERTY-näppäimistöksi. Vaikuttaakin siltä, että Nokia on onnistunut luomaan erittäin mainion ja kohtuullisen hintaisen puhelimen tekstailuun ja pikaviestittelyyn.

Eurooppaan kolmannen neljänneksen aikana saapuvan 6760 slide -mallin ominaisuuksiin kuuluvat 3G-yhteydet, 2,4 tuuman QVGA-näyttö, microSD-muistikorttipaikka, A-GPS, Bluetooth, FM-radio ja 3,2 megapikselin kamera. Uutuuden hinta on 199 euroa ennen veroja ja muita lisiä.

Engadgetin testi löytyy kokonaisuudessaan täältä.