Nokian Maemo-puhelimesta levisi nettiin ensimmäiset livekuvat

Nokia Maemo live

Nokian koodinimellä RX-51 ja huhuissa myös nimellä N900 tunnetusta Maemo-pohjaisesta puhelimesta on levinnyt nettiin ensimmäiset livekuvat. Kyseessä on mitä ilmeisemmin tulevan Maemo-puhelimen prototyyppi, joka muistuttaa erittäin paljon toukokuussa nettiin vuotanutta kuvaa Nokian uutuudesta.

Yllä olevasta kuvasta voi selvästi huomata, että tulevan Maemo-puhelimen QWERTY-näppäimistö muistuttaa hyvin paljon N97-lippulaivamallin näppäimistöä. Se on kolmirivinen ja välilyöntinäppäin on sijoitettu lähelle oikeaa reunaa. Kyseisten tekijöiden takia useat ovat haukkuneet N97:n näppäintuntumaa huonoksi, joten Maemo-puhelin saattaa hyvin joutua kohtaamaan saman kritiikin.

Nyt levinneet kuvat vahvistavat myös sen, että laitteesta löytyy viiden megapikselin kamera Carl Zeiss -linssillä. Voidaan siis hyvin olettaa, että myös muut aiemmin levinneet tiedot pitävät paikkaansa. Niihin perustuen Maemo-puhelimesta tulisi löytyä 3,5 tuuman kosketusnäyttö, HSPA, WiFi, GPS ja 32 gigatavua sisäistä muistia.

Nokian Maemo-puhelin on vastikään käynyt läpi Yhdysvaltain viestintäkomissio FCC:n testin, joka viittaa lähenevään julkistukseen. Nokian odotetaan esittelevän laitteen virallisesti lokakuun alussa pidettävässä Maemo Summit -tapahtumassa.

Nokia Maemo live

Lähde: EngadgetMobile

4 kommenttia

 1. Juu! Rikon porsaan ASAP ja ostan tuon heti kun mahdollista! Mahtavaa!

  t. N810 tabletin onnellinen omistaja.

 2. ”Nokian odotetaan esittelevän laitteen virallisesti lokakuun alussa pidettävässä Maemo Summit -tapahtumassa.”

  Eiköhän esittely tapahdu Nokia Worldissä, jossa on sentään lehdistökin paikalla. Jos Maemo Summitissa kerrotaan jotain uutta, niin se liittyy luultavasti Maemo Harmattaniin

 3. Tämä olisi laite, joka N97:n piti olla, jos
  1 skandit saavat omat näppäimensä kuten omistamassani N810:ssa
  2 Quick Office toimisi tällä

 4. Kovin saman näköinen kuin N97. Miksköhän?
  Ei silti, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.
  810 kun on uudistusajatuksissa ollu jo jonkin aikaa ja toi kotipuhelin on lans perin vanha (3310?) mustavalkoinen perusluuri.

Kommentointi on suljettu!