Motorola Sholes: Tehokas Android 2.0 -pohjainen puhelin?

Motorola Sholes

Amerikkalainen Motorola on saanut viime viikkoina nauttia pitkästä aikaa tekniikkasivustojen ja blogien kiinnostuksesta yhtiötä kohtaan. Motorola on ollut taka-alalla jo pitkään, mutta viimeaikaiset huhut Android-puhelinten osalta ovat nostaneet yhtiön jälleen uutisten kohteeksi.

Motorolan omiin lausuntoihin perustuen tämän vuoden puolella on tulossa kaksi Android-puhelinta kahdelle eri operaattorille Yhdysvaltojen markkinoille. Nettiin levinneiden huhujen perusteella vaikuttaa siltä, että nämä puhelimet ovat koodinimillä Morrison ja Sholes tunnetut mallit, joista ensimmäinen tulee T-Mobilelle ja toinen Verizonille. Motorola Morrisonista voit lukea lisää täältä.

Motorola Sholes on kaksikosta ominaisuuksiltaan kiinnostavampi ja nyt vuotaneet tiedot viittaavat siihen, että kyseessä on nykyisiä Android-puhelimia huomattavasti tehokkaampi malli. Siitä huhutaan löytyvän 600 megahertsin OMAP3430-prosessori ja PowerVR SGX 530 -grafiikkapiiri, kun esimerkiksi HTC Herossa on Qualcommin 528 megahertsin suoritin. Sholesissa pitäisi siis olla paukkuja kunnon 3D-pelienkin pyörittämiseen.

Googlen Android-tiimissä työskentelevä Andy Rubin kertoi Reutersille, että yhtiö tulee julkaisemaan vielä kaksi merkittävää päivitystä mobiilikäyttöjärjestelmälleen tämän vuoden puolella: Android 1.6 (Donut) ja Android 2.0 (Eclair). Rubinin mukaan uudet versiot tulevat hyödyntämään uusimpia prosessoreita muun muassa 3D-pelaamista silmällä pitäen. Motorola Sholesin huhutaan perustuvan 2.0-versioon.

Tehokkaan raudan lisäksi Motorola Sholesin ominaisuuksiin pitäisi kuulua ainakin WiFi, Bluetooth, GPS, microSDHC-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Kosketusnäytön huhutaan olevan kapasitiivinen, kooltaan 3,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 854 x 480 pikseliä.

Itse laite on kooltaan 60 x 115,80 x 13,70 millimetriä ja se painaa tietojen mukaan 169 grammaa.

Lähde: Android And Me & IntoMobile