Windows Mobile kehittyy entistäkin sormiystävällisemmäksi

Noin viikko sitten näimme videon, jossa Microsoftin edustaja esitteli loppuvuodesta tulevaa, Windows Phone -perheen, Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmää. Tietojen mukaan kyseessä oli jo ominaisuuksiltaan täysin valmis käyttöjärjestelmäversio, jonka uudistuksiin edeltäjäänsä nähden kuuluvat muun muassa parannettu käyttöliittymä ja Marketplace-ohjelmistokauppa.

Nyt verkossa leviää uusi 23022 build -versio Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmästä, jota esitellään pikaisesti yllä olevassa videossa. Mielenkiintoista uudessa versiossa on, että se tuo mukanaan lisää uudistuksia, jotka tekevät käyttöliittymästä entistäkin helpomman käyttää pelkästään sormilla.

Käytettävyyden kannalta yksi merkittävimmistä uudistuksista on aiemmin ylhäällä sijainneet painikkeet, jotka on nyt sijoitettu alas, niin että niitä voi käyttää ilman kynää. Mukana on myöskin iPhonesta tuttu suurennuslasi, jonka avulla käyttäjä voi liikkua sormea käyttäen helpommin kirjaimien välillä.

Tietojen mukaan nyt nähdyt uudet ominaisuudet tullaan ottamaan käyttöön mahdollisesti Windows Mobile 6.5:n päivitetyssä versiossa, joka saattaisi olla versionumeroltaan 6.5.1 tai 6.7. Kyseessä olisi viimeinen suurempi päivitys ennen uuden Windows Mobile 7:n julkaisua, joka tulee alussa sijoittumaan ainoastaan huippuluokan puhelimiin. 6.5-versio jää elämään sen rinnalle edullisemmissa puhelimissa.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

 1. resistiivet näytöt soveltuvat paremmin stylus käyttöön.

 2. Kapasitiivisen näytön kosketuksen paikallistaminen on epätarkempaa kuin resissiivisellä. Toisaalta, jos näyttöä voi käyttää vain sormella, niin tällä ei ole väliäkään. Sen sijaan styluksella saa tarvittaessa tehtyä tarkempia osoituksia, jos sovellus sitä vaatii esim. jossakin erikoiskäytössä.

  VESKU

 3. Vihdoinkin windows mobile on menossa oikeaan suuntaan käytettävyyden kannalta. Onkin ollut järjetöntä touhua,että esimerkiksi HTC on joutunut virittelemään niin paljon omaa kilkettä windows mobilen päälle, jotta se olisi mahdollisimman helppokäyttöinen ja sormikäytettävä.

  Uusimmissa HTC:n ja Samsungin laitteissa onkin editoitu lähes kaikki sormikäytettäviksi ja yritetty piilottaa itse windows taka-alalle. Käyttöjärjestelmä ei ole hyvä, jos sen toimintojen ulkoasut pitää muuttaa lähes täysin ennenkuin sen kehtaa laittaa myyntipuhelimeen (kalenteri,maili,start-valikko,control panel, connection manager jne..). Puhuttamattakaan lähes kivikaudelle jääneestä IE:stä. Olenkin aina ollut sitä mieltä, että windows mobile puhelinten huonoin omainaisuus on windows mobile käyttis itsessään.

  Nämä seikat varmaankin on se pääsyy miksi valmistajat ovat siirtymässä Androiddiin kovaa vauhtia. Käyttöjärjestelmä on sormikäytettävä, editoitavissa helposti ja lisäksi ilmainen.

  Windows Mobilen sovellusasennus onneksi paranee rutkasti Marketplacen myötä. En voi käsittää miten vielä 2009 vuonnakin pitää netistä metsästää CAB-tiedostoja, imuroida ne PC:llä, yhdistää puhelin piuhalla tietokoneeseen, activesyncillä siirtää cabbi puhelimeen, jonka jälkeen lähetään puhelimen filemanagerilla etsimään kyseistä CAB:ia.
  CAB:in asennusvaiheessa puhelin tietenkin herjaa Windows frameworkin vanhasta versiosta, jota sitten seuraavaksi lähetään päivittämään. Helppoa.

Kommentointi on suljettu!