Microsoft ja Nokia aloittavat yhteistyön: Office-toimistopaketti Nokian puhelimiin

Office Nokia E71

Ohjelmistojätti Microsoft ja maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia ovat ilmoittaneet aloittavansa yhteistyön, jonka päätarkoituksena on tuoda Microsoftin Office-toimistopaketti Nokian Symbian-puhelimiin. Yhtiöt aloittavat välittömästi yhteistyön suunnittelussa, kehityksessä ja markkinoinnissa tuottavuussovellusten osalta.

Nokia aikoo aloittaa Microsoft Office Mobile Communicator -sovelluksen toimittamisen älypuhelintensa mukana ensi vuonna. Myöhemmin tulossa on lisää toimistosovelluksia, jotka mahdollistavat yhdessä paljon erilaisia toimintoja. Tarjolla olevat sovellukset tulevat olemaan saatavilla laajalle osalle Nokian puhelimia, alkaen bisneskäyttöön suunnatuista Eseries-malleista.

Tulevaisuudessa käyttäjä pystyy siis muun muassa tarkastelemaan ja muokkaamaan Word-, PowerPoint-, Excel– ja OneNote-tiedostoja Nokian puhelimilla. Tarjolla tulee olemaan myös yrityskäyttöön suunnattuja pikaviestin-, konferenssi- ja yhteistyöominaisuuksia sekä laitteiden hallinnan mahdollistava Microsoft System Center.

Tänään julkistettu yhteistyö antaa meille mahdollisuuden laajentaa Microsoft Officen saatavuus Nokian älypuhelimiin ympäri maailmaa, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden työstää Office-dokumentteja kaikkialla. Tämä on osa strategiaamme tuoda paras tuottavuuskokemus sekä PC:llä, puhelimessa että selaimella”, sanoo Microsoftin Stephen Elop.

Nokian Kai Öistämö kommentoi yhteistyötä seuraavasti: ”Jos tarkoituksena on luoda saumaton tuottavuuskokemus mobiililaitteilla, niin Microsoft on täydellinen kumppani. Yhdessä pystymme luomaan uuden ja innovatiivisen käyttökokemuksen työntekijöille sekä pienissä että suurissa yrityksissä, varmistaen että Nokian älypuhelimet ovat myös tiivis osa kotitoimistoa.

Yhteistyöstä kertova lehdistötiedote on luettavissa täältä.

3 kommenttia

  1. Hyvä kun asioista uutisoidaan. Nokia saa jäädä jatkossa kauppaan, koska härskeihin kilpailukeinoihin alentuvaa Microsoftia en aio suosia!

  2. Juu. Applen AppStore-rajoituksethan eivät ole härskejä?

  3. Nokia on sitten boikotissa. Jos omistaisin osakkeita, niin ne olisi jo myyty.

Kommentointi on suljettu!