Applen markkinaosuus älypuhelimissa edelleen nousussa

Älypuhelinmarkkinat Q2/09

Applen markkinaosuus älypuhelinmarkkinoilla on edelleen erittäin vakuuttavassa nousussa. Gartnerin julkaiseman tutkimuksen mukaan yhtiö on onnistunut kasvattamaan osuutensa kehittyneemmissä puhelimissa peräti 13,3 prosenttiin vuoden toisella neljänneksellä. Vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön markkinaosuus oli vielä 10,8 prosenttia ja vuotta aiemmin ainoastaan 2,8 prosenttia.

Apple pitää tällä hetkellä hallussaan maailman kolmanneksi suurimman älypuhelinvalmistajan titteliä. Sen edellä ovat ainoastaan Nokia ja RIM, joiden markkinaosuudet ovat 45,7 ja 18,7 prosenttia. Edellä olevista valmistajista RIM on kyennyt nostamaan osuuttaan vajaalla prosentilla, mutta Nokian osuus on laskenut 2,4 prosenttia vuositasolla mitattuna.

Gartnerin raportista käy lisäksi ilmi, että matkapuhelinten kokonaismyynti laski toisella neljänneksellä kuusi prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Samaan aikaan älypuhelinmarkkinat kasvoivat kuitenkin huimaa 27 prosentin vauhtia. Kokonaismarkkinoilla mitattuna Apple ei mahdu edes viiden suurimman valmistajan joukkoon, joita ovat järjestyksessään Nokia, Samsung, LG, Motorola ja Sony Ericsson.

Lähde: Mac Rumors