Huhut Nokia 5900 XpressMusic -mallista kiihtyvät: Mukana S60 5th Edition SP1 -käyttöliittymä?

5900 huhu

Nokian myyntimenestykseksi osoittautuneen 5800 XpressMusic -mallin seuraajasta on huhuttu jo muutamaan otteeseen. Sen on arveltu muun muassa esiintyvän tässä videossa, jossa näkyy samalla myös Nokian mahdollisesti tuleva videokauppa. Nyt netissä leviää tietoa 5900 XpressMusic -mallin ominaisuuksista, jotka tulevat näillä näkymin olemaan erittäin lähellä N97-mallia.

Viimeisimpien huhujen mukaan Nokia 5900 XpressMusic -malli on tehoiltaan yhteneväinen N97:n kanssa. Siitä löytyy sama suoritin ja saman verran RAM-muistia. Mukana pitäisi olla myöskin lippulaivamallista tuttu viiden megapikselin kameramoduuli ja 3,5 tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 360 x 640 pikseliä. Vaikuttaakin siltä, että 5900 XpressMusic tulee olemaan pitkälti N97 ilman fyysistä QWERTY-näppäimistöä.

Jotain uuttakin 5900 XpressMusic tulee kuitenkin huhun mukaan esittelemään. Siitä tulisi löytyä uusittu käyttöliittymä, joka kantaa luultavasti nimeä S60 5th Edition SP1. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, millaisia uudistuksia on odotettavissa. Lisäksi puhelimessa uskotaan olevan tuki SDXC-muistikorteille, jotka tarjoavat tuen yli 32 gigatavun kapasiteetille.

Huhujen osoittautuessa oikeiksi, saattaa Nokia 5900 XpressMusic nähdä päivänvalonsa syyskuun alussa pidettävässä Nokia World 09 -tapahtumassa.

Lähde: UnwiredView

11 kommenttia

 1. N97, N97 mini, N900 ja nyt 5900xm. Rupiaa oleen jo liian monta suunnilleen samoilla ominaisuuksilla…

  1. No en minä ainakaan ymmärrä mitä huonoa muka on siinä jos on valinnan varaa.

   Ja N900 nyt ei kuulu samaan joukkoon ollenkaan. N900 on enempikin jatkoa Nokian Maemo nettitableteille, vaikka siinä ilmeisesti onkin nyt myös puhelintoiminnot.

 2. Eikö tossa nyt pitäisi kuitenkin olla se Symbian^1 (vai ^2)? Minä ainakin olin ymmärtänyt niin, että loppuu se S60 olemasta, kun Nokia sai sen Symbianin säätiöityä.

  1. Mahdollista, jos puhelin tulee myyntiin vasta ensi vuoden alussa, jolloin ensimmäisiä Symbian^2-puhelimia odotetaan markkinoille…

  2. Siis Symbian^2 valmistuu vasta kutakuinkin vuodenvaihteessa, joten Symbian^2 puhelimia voi odotella vasta ensi vuoden puolella julkastavaksi.

   S60 ei ole käyttöjärjestelmä, se on ohjelmisto- ja käyttöliittymäalusta Symbianin päällä. Vastaava on UIQ, jota on käyttänyt lähinnä Sony Ericsson.

   Eli siis jokaisen S60 puhelimen käyttöjärjestelmänä on Symbian OS. Esimerkiksi Nokia 5800 XPressMusic puhelimessa on Symbian OS 9.4 ja sen päällä S60 5th edition ohjelmistoalusta. Vastaavasti esimerkiksi Nokia N95:ssä on käyttöjärjestelmänä Symbian 9.2 ja sen päällä S60 3rd edition FP1.

   Symbian^2:sta lähtien S60 tulee virallisesti osaksi Symbiania. S60 ei ohjelmistona siis itseasiassa katoa mihinkään, se vaan lakkaa olemasta erillinen ohjelmistoalusta. S60 alusta siis lakkaa olemasta, mutta sen toiminnallisuus sisällytetään itse Symbianiin. Tämän vuoksi Symbian^2 tulee pohjautumaan S60 5th edition FP 1:n. S60 5th edition FP1 tulee siis jäämään viimeiseksi S70 versioksi.

   Symbian Foundationin ensimmäinen Symbian-versio tulee olemaan Symbian^2. Tuon pitäisi ola myös ensimmäinen avoimen lähdekoodin Symbian-versio. Käyttöjärjestelmän nimi Symbian OS tulee myös jatkossa olemaan vain Symbian.

   1. Typokorjauksia:

    ”Vastaavasti esimerkiksi Nokia N95:ssä on käyttöjärjestelmänä Symbian 9.2”

    Siis Symbian OS 9.2.

    ”S60 5th edition FP1 tulee siis jäämään viimeiseksi S70 versioksi.”

    S60 versioksi tottakai.

   2. Symbian^4 tuo sitten uuden QT-pohjaisen käyttöliittymän Symbianiin. Symbian^4:ssä S60:n AVKON-käyttöliittymä framework (Joka perustuu Symbianin EIKON käyttöliittymä frameworkkiin) korvataan QT:llä.

    QT:n voi kyllä asentaa jo nyt puhelimeen ja QT-ohjelmia on jo mahdollista tehdä. Mutta QT:tä ei ole vielä virallisesti julkaistu S60:lle, siitä on vasta kehitysversio saatavilla.

  1. N97:ssä on käyttöjärjestelmänä Symbian OS 9.4 ja sen päällä on S60 5th edition ohjelmistoalusta.

 3. Pilkunviilausta uutisesta 🙂

  ”S60 5th Edition SP1”

  Tuo pitäisi varmaankin olla S60 5th Edition FP1 🙂

  FP1 == Feature Pack 1. SP1 olisi varmaankin Service Pack 1, joka kuulostaa lähinnä Windowsilta 🙂

  1. Tätä mietin itsekin, mutta seurasin lähdettä. Tutkin asiaa myös hieman Googlella, niin ainakin sieltä löytyi tietoa S60 3rd Edition SP1 -päivityksestä. Vois siis olla ihan oikein tuo SP1 🙂

Kommentointi on suljettu!