Palm Pre vakoilee käyttäjän tietoja

Debianin kehityksessä mukana oleva Joye Hess on tehnyt pintaa syvemmälle kaivautuvan tarkastuksen Palmin Pre-älypuhelimen WebOS-käyttöjärjestelmään. Hess on kaivanut esiin muutamia erittäin mielenkiintoisia löydöksiä, jotka eivät peruskäyttäjän kannalta ole kuitenkaan kovinkaan mukavaa luettavaa: WebOS lähettää käyttäjästä päivittäin useita tietoja Palmille.

Ensimmäinen Joy Hessin tekemä löytö oli, että puhelin lähettää tiedot käyttäjän sijainnista päivittäin Palmille. Sen lisäksi yhtiö saa tiedot asennetuista ohjelmista, mitä ohjelmia on käytetty ja kuinka pitkään sekä kaatumislogin. Kiinnostavaa on huomata, että Palm saa tiedot myös niistä kolmansien osapuolien sovelluksista, joita yhtiö ei ole virallisesti hyväksynyt.

Palmilla ei sinänsä ole asian suhteen mitään pelättävää, koska käyttäjän tietojen keräämisestä löytyy merkintä käyttöehdoista. Yhtiön mukaan tietoja kerätään, jotta käyttäjälle voidaan taata parempi käyttökokemus sijaintiin perustuvissa palveluissa. Siitäkin huolimatta tuntuu oudolta, miksi esimerkiksi käyttäjän sijainti pitäisi lähettää Palmille asti. Vielä vähemmän on järkeä ohjelmien käyttöä koskevan informaation lähettämisessä yhtiölle.

Tietojen mukaan ainoa keino suojautua ”vakoilulta” on sulkea kaikki sijaintiin liittyvät palvelut mukaan lukien GPS-yhteys.

Lähde: MobileCrunch & IntoMobile

1 kommentti

  1. Vai näin on asiat. Yks androidin miinuspuoli webOS:ään verrattuna poissa…

Kommentointi on suljettu!