All About Symbian julkaisi ensitestin ohuesta Nokia E55 -älypuhelimesta

Nokia E55 näppäimistö

Nokia E55 -mallista ei ole saatu lukea kovinkaan paljon sitten helmikuun, jolloin yhtiö esitteli uutuuden. Onneksi All About Symbian -sivusto on päässyt testaamaan puhelinta ja julkaissut Nokia E55 -mallista ensitestin, jossa käydään läpi muun muassa uutuusmallin rakennetta ja niin sanottua puolikasta QWERTY-näppäimistöä.

Helmikuussa esitelty Nokia E55 on yhtiön älypuhelinmalliston kompakteimpia puhelimia. Sillä on paksuutta ainoastaan 9,9 millimetriä ja se painaa vain 98 grammaa. Laitteesta on saatavilla myös sisarmalli, joka tunnetaan nimellä E52. Siitä löytyy E55:n erikoisemman näppäimistön sijaan perinteinen numeronäppäimistö.

All About Symbianin ensitestin kiinnostavinta antia onkin juuri E55:n näppäimistöä käsittelevä osio. Sivusto luettelee näppäimistön eduiksi perinteiseen täysnäppäimistöön verrattuna pienemmän tilantarpeen ja helpon käytettävyyden yhdellä kädellä. Kirjoitusnopeuden osalta sen sanotaan olevan lähempänä täysnäppäimistöä kuin tavallista numeronäppäimistöä. Puhelin saattaisikin siis olla optimaalinen valinta kompaktiksi älypuhelimeksi paljon tekstaavalle ja pikaviestittävälle käyttäjälle.

Lehdistötiedotteessaan Nokia hehkutti E55-mallin ennakoivaa tekstinsyöttöä, joka All About Symbianin mukaan toimii varsin hyvin. Siinä käyttäjän tarvitsee painaa yhtä näppäintä vain kerran ja ohjelmisto päättelee, kumpaa näppäimessä olevaa kirjainta halutaan käyttää. Sen lisäksi näppäimistöllä voi kirjoittaa niin sanotussa normaalitilassa, jolloin yksi painallus tuo ensimmäisen kirjaimen ja kaksi painallusta toisen.

Nokia E55 on hiljalleen rantautumassa myyntiin Suomessa. Sen hinta pyörii tällä hetkellä yleisesti hieman yli 350 eurossa.

All About Symbianin ensitesti Nokia E55:stä on luettavissa täältä.