Applen Philip Schiller vastasi bloggaajan iPhone-kritiikkiin

Mac-sovelluksia kehittävän Panicin perustajiin kuuluva Steven Frank esitti hiljattain suurta kritiikkiä henkilökohtaisessa blogissaan Applen App Storea kohtaan. Frank kertoo aloittaneensa iPhone-boikotin ja vannoo palaavansa Applen puhelimen pariin vasta, kun yhtiö muuttaa App Storen hyväksymiskäytäntöään. Frankin mukaan kohuttu Google Voice -sovelluksen hylkäys ja sen myötä sitä hyödyntävien sovellusten vetäminen pois App Storesta oli viimeinen pisara.

Frank ihmettelee monien muiden tavoin Applen epälookista politiikkaa sovellusten suhteen: Ensin sovellus läpäisee prosessin ja pääsee App Storeen, mutta yhtäkkiä se päätetäänkin vetää sieltä pois. Hänen mukaansa Google Voice -sovelluksen hylkäykselle ei ole järkevää perustetta, koska samat ominaisuudet on saatavilla web-käyttöliittymän kautta Safarilla ja App Storesta löytyy muun muassa ohjelmia, joilla voi lähettää ilmaisia tekstiviestejä.

Myöhemmin Frank huomasi saaneensa sähköpostia itse Applen Philip Schilleriltä, joka kertoi yhtiön kuuntelevan Frankin palautetta ja jatkavan App Storen kehitystä. Frank ei halunnut julkaista sähköpostia kokonaisuudessaan, koska Philip Schiller ei antanut siihen selkeää lupaa. Kovinkaan täydentäviä vastauksia viestissä ei ilmeisesti ollut, mutta se osoittaa, että yhtiö on hiljalleen ottamassa kritiikin vakavasti.

Steven Frankin alkuperäinen viesti löytyy täältä ja Schillerin vastausta koskeva merkintä on luettavissa tästä.

Lähde: Mac Rumors