China Unicom on tilannut viisi miljoonaa iPhonea Kiinan markkinoille?

Aiemmin uutisoitu huhu iPhonen rantautumisesta Kiinan markkinoille syyskuussa on osoittautumassa oikeaksi. International Business Times nimittäin raportoi, että kiinalainen China Unicom -teleoperaattori olisi tilannut Applelta viisi miljoonaa WCDMA-standardin mukaista iPhone-mallia, joista se maksoi kaikkiaan 1,46 miljardia dollaria.

Tietojen mukaan myynnin aloitus on jo lyöty lukkoon ja ensimmäinen erä tulisi kauppoihin syyskuussa. Tarjolla tulisi olemaan 8GB:n ja 16GB:n mallit, joista ensin mainittu maksaa huhun mukaan noin 351 dollaria ja jälkimmäinen noin 702 dollaria.

China Unicomin kerrotaan tehneen hyvän diilin Applen kanssa, joka tietojen mukaan luopui perinteisestä tuottomallistaan päästäkseen Kiinan massiivisille markkinoille. Yhtiön sanotaan antaneen periksi suuren kysynnän ja kovan kilpailun takia. Applen arvellaan siitä huolimatta tekevän voittoa yhtä myytyä puhelinta kohti noin 150 dollaria.

Vielä on hieman epäselvää, mihin iPhone-malliin kiinalaisversio tulee perustumaan. Tarkkoja ominaisuuksia ei siis tiedetä, mutta mitä ilmeisemmin ainakin WiFi-yhteys tulee Kiinassa myytävästä iPhonesta puuttumaan.

Lähde: Mac Rumors

1 kommentti

  1. Olisi pitänyt ajoissa ymmärtää ostaa Applen osakkeita, kurssi vain nousee.

Kommentointi on suljettu!