Selaimet vastakkain: HTC Hero vs. Apple iPhone 3GS vs. Samsung Omnia 2

Kunnollisen nettiselaimen tärkeys on kasvanut kosketusnäyttöpuhelinten ja parantuneiden yhteyksien myötä huomattavasti. Siitä johtuen useat tekniikkapainotteiset verkkosivut testaavat enenevissä määrin uutuusmallien selainten nopeutta. Olemme muun muassa MobiiliBlogissakin testanneet rinnakkain iPhone 3G:n ja Nokia N97:n selaimia sekä uutisoineet All About Symbian -sivuston selaintestistä.

Nyt tarjolla on jälleen uusi testi, jonka on tehnyt Pocketnow-verkkosivusto. Testissä vastakkain ovat HTC Hero, Apple iPhone 3GS ja Samsung Omnia 2. Kyseessä onkin varsin kiinnostava testi, koska Hero perustuu Androidiin, iPhone 3GS Applen omaan alustaan ja Omnia 2 Windows Mobileen.

Videon alkupuolella esittelijä käy hieman tarkemmin läpi HTC Heron nettiselainta, jonka jälkeen itse nopeustesti alkaa (videossa kohta 5:50). Uusi iPhone 3GS on selvästi kahta kilpailijaansa sutjakkaampi, joka todistaa jälleen Applen hehkutukset nopeudesta oikeiksi. Seuraavana tulee Hero, joka päihittää pienellä erolla Windows Mobile -pohjaisen Omnia 2 -älypuhelimen.

Testin lopussa käydään vielä läpi, kuinka nopeasti puhelimet kääntävät ruudun vaaka- ja pystytasoon. Tältäkin osin iPhone 3GS on nopein.

5 kommenttia

 1. Jokohan ihmiset alkavat ymmärtää oikeasti, että iPhone on hyvä puhelin! En ymmärrä miksi suomalaiset kehtaavat väittää näitä nokia:n vastaavia paremmiksi. SE:n ja muiden puhelimista en tiedä joten en sano mitään.

  1. iPhonen käyttöliittymä on kankeen yksinkertainen verrattuna nokioihin, windows mobileista puhumattakaan. iPhonen käyttö ei oikein vain vastaa tietokoneen käyttöä. esim. tiedoston hallintaa ei ole ja käyttis on niin simppeli kuin vain voi olla. kaikki sovellukset ladataan samasta paikasta samalla tavalla ja kustomointi ominaisuudet ovat olemattomat. Ite ainakin tykkään puhelimsta joiden käyttö vastaa enemmän tietokoneen käyttöä.

 2. Sitten kun iPhone osaa moniajon niin palataan astialle.

 3. Omnia 2:han ei ole vielä markkinoilla Windows Mobile 6.5:na.

  Lasselo: Windows-luureja voi kyllä kustomoida ”lähes loputtomasti”. Kannattaa kokeilla – varsinkin WM6.5:sta.

  VESKU

 4. Ero nopeudessa johtuu hyvin pitkälle 3GS:ssä käytettävästä uudemmasta raudasta, mm CPU on uusi (600 MHz Cortex A8). HTC:ta on jo ehditty moittia siitä, että käyttävät useamman vuoden ikäistä Qualcomin 528 MHz:n ARM11-pohjaista CPU:ta, jonka nopeus verrattuna uudempiin Corex A8:hin on surkea. Hidas CPU tekee mm. flash-videotuesta kohtuu turhan ominaisuuden ja näkyy todella selvästi hiemankaan monimutkaisemmilla web-sivuilla.

  http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3587

  http://www.connect-utb.com/index.php?option=com_content&view=article&id=179:htc-hero-the-qualcomm-528mhz-cpu-is-enough&catid=36:technology

Kommentointi on suljettu!