China Unicom: Emme ole tilanneet viittä miljoonaa iPhonea

Kiinalainen teleoperaattori China Unicom on kiistänyt aiemmin nettiin levinneen tiedon, jonka mukaan se olisi tilannut Applelta kaikkiaan viisi miljoona WCDMA-standardin mukaista iPhonea. Operaattorin edustajan mukaan tieto ei pidä paikkaansa, mutta hän myöntää keskusteluiden olleen käynnissä China Unicomin ja Applen välillä jo jonkin aikaa.

Tällä viikolla nettiin levinneessä huhussa väitettiin kiinalaisoperaattorin tilanneen Applelta puhelimia 1,46 miljardin dollarin edestä. iPhonen odotettiin tulevan Kiinan markkinoilla myyntiin 8GB:n ja 16GB:n versioina jo syyskuussa. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Applen suosittua kosketusnäyttöpuhelinta on turha odottaa Kiinaan ensi kuussa.

Applen iPhonen rantautuminen Kiinan markkinoille pysyy siis edelleen kysymysmerkkinä. On ilmeisen selkeää, että yhtiöiden välillä on todennäköisesti vääntöä tietyistä sopimuksen yksityiskohdista. Verkossa liikkuu jopa huhu, jonka mukaan China Unicom haluaisi osansa Applen App Storen myynnistä, kertoo 9To5Mac.

Tällä hetkellä monet arvailut viittaavat juurikin siihen, että App Store -ohjelmistokauppa on keskeisenä hidasteena iPhonen loikkaamiselle Kiinaan. Maassa tunnetusti sensuroidaan muun muassa nettiä, joten Apple saattaa joutua tekemään suuria muutoksia ohjelmistokauppansa suhteen, jotta se voi toimia Kiinassa. Muutamissa huhuissa Applen on arveltu ulkoistavan App Storen toiminta Kiinassa toimivalle yritykselle, mutta mitään tiedoista ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

Lähde: UnwiredView