Zune HD vihjailee Windows Mobile 7:n käyttöliittymässä nähtävistä uudistuksista?

CrunchGear on julkaissut mielenkiintoisen ja noin parin minuutin mittaisen videopätkän Microsoftin tulevan Zune HD -soittimen käyttöliittymästä. Kyseessä on erittäin tyylikkään ja jouhevan näköinen käyttöliittymä, jonka ansiosta Zune HD varmasti taistelee hyvin Applen iPod Touchia vastaan. Näyttävyyden lisäksi videosta mielenkiintoisen tekee se seikka, että Zune HD:n käyttöliittymän osasia saatetaan nähdä tulevassa Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmässä, jonka pitäisi uudistaa Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmä täysin.

Ohjelmistojätti vihjasi jo aiemmin uutisoidussa videossa käyttäneensä tämän vuoden puolella tulevan Windows Mobile 6.5:n käyttöliittymässä Zunesta otettuja ideoita. Ei siis ole yhtään mahdoton ajatus, että yllä olevassa videossa nähtävä käyttöliittymä siirtyisi ainakin osittain Windows Mobile 7:ään.

Pidemmälle mentäessä voitaisiin Microsoftin ajatella seuraavan Applen esimerkkiä ja yhdistävän mediasoittimien ja matkapuhelimien käyttöjärjestelmät. Samalla voitaisiin Zuneen tuoda tuki Windows Mobilen ohjelmille, joka kasvattaisi laitekantaa ja kehittäjien kiinnostusta. Tämä on kuitenkin vain pelkkää spekulointia, eikä tule varmasti tapahtumaan lähiaikoina, jos koskaan.

Joka tapauksessa Zune HD:n käyttöliittymä näyttää erittäin mainiolta ja jotain sen kaltaista näkisi mielellään tulevissa Windows Mobile -versioissa.

2 kommenttia

  1. XNA on yksi yksi linkki eri laitteiden välillä jo nyt Xboxista mobiiliin. On mielenkiintoista nähdä mitä sillä rintamalla tulee tapahtumaan.

  2. Näyttää kyllä aika hienolta ja sulavalta. Hmm…pitäisiköhän siirtää ipodin päivitysajankohtaa, että saa verrattavaa 🙂

Kommentointi on suljettu!