Dell virallisti huhutun Mini 3i -älypuhelimen

Dell Mini 3i

Tietokonejätti Dell on astunut matkapuhelinmarkkinoille virallistamalla noin viikko sitten huhuna nettiin levinneen Mini 3i -älypuhelimen. Uutuus esiteltiin medialle China Mobilen eilen pitämässä tilaisuudessa, jonka yhteydessä operaattori julkisti oman Mobile Market -ohjelmistokaupan.

Dell Mini 3i on toisen sukupolven matkapuhelinverkossa toimiva kosketusnäyttöpuhelin, joka pohjautuu China Mobilen omaan OMS-mobiilialustaan. Tietojen mukaan kyseinen alusta perustuu Androidiin, josta kiinalaisoperaattori on muokannut omaan käyttötarkoitukseen sopivan käyttöjärjestelmän.

Teknisesti Dellin esikoinen ei ole mikään huippuluokan puhelin, vaikka tietyillä osa-alueilla se väläytteleekin ihan hyviä ominaisuuksia. Puhelimesta löytyy Bluetooth, kolmen megapikselin kamera, LED-salama, microSD-muistikorttipaikka ja valoisuuden tunnistin. Uutukaisen näyttö on 3,5 tuuman kapasitiivisella tekniikalla toteutettu kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 360 x 640 pikseliä. Mini 3i:n suurimpiin heikkouksiin kuuluvat 3G- ja WiFi-yhteyksien puute.

Dell Mini 3i tulee ainakin aluksi myyntiin ainoastaan Kiinassa. Sen saatavuus- ja hintatietoja ei ole vielä paljastettu.

Lähde: UnwiredView