Palm kielsi Google Androidille suunnatun Pre-teeman

Käyttöjärjestelmien teemojen imitoiminen ei ole mitään uutta. Windows Mobilelle on saatavilla lukuisia iPhone-teemoja ja esimerkiksi Symbian-puhelimiin löytyy Windows Vista -teemoja. Useimmiten harrastelijoiden ilmaiseksi jaettavat teemat jätetään rauhaan, mutta aina silloin tällöin yhtiöt ärähtävät niiden kehittäjille. Apple pyrki ainakin alussa karsimaan muille alustoille tehdyt iPhone-teemat, mutta ilmeisesti viime aikoina niihin ei ole tartuttu niinkään ahkerasti.

Palm on myöskin päättänyt ottaa tiukan linjan suojellakseen uuden WebOS-käyttöjärjestelmänsä ainutlaatuista käyttöliittymää. Yhtiö on nimittäin pyytänyt Internetissä nimellä L3wish kulkevaa kehittäjää vetämään Palm Pre Android Theme -teeman pois. Kyseinen teema on suunniteltu Android-puhelimiin ja se pyrkii parhaansa mukaan muuttamaan Googlen käyttöjärjestelmän käyttöliittymän Pretä vastaavaksi.

Palmin huoli kohdistuu erityisesti teeman nimeen, jossa käytetään yhtiön tavaramerkkejä. Palmin mukaan se saattaa luoda käyttäjälle mielikuvan, että yhtiö olisi jollain tavalla kytköksissä siihen. Matkapuhelinvalmistaja ei myöskään katso hyvällä teemaan kopioituja ikoneita ja taustakuvia. Edellä mainittujen syiden vuoksi Palm pyytää kehittäjää poistamaan teeman ja lopettamaan sen mainostamisen.

Matkapuhelimen käyttöliittymä on noussut viime vuosina erittäin tärkeäksi valintakriteeriksi uutta puhelinta ostettaessa. On siis ilmeisen selvää, että valmistajat haluavat pitää tiukasti kiinni omastaan, vaikka useinkaan pelkkä toiselle alustalle kopioitu teema ei tuo mukanaan alkuperäisen laitteen käyttökokemusta.

Lähde: Mobiletor & LeakDroid