iPhone 3GS 32GB nousi Japanin myyntilistan kärkeen

Applen iPhone 3GS -kosketusnäyttöpuhelin pärjää hyvin myös vaikeilla Japanin markkinoilla, joilla valtaa pitävät yleensä kotoiset valmistajat kuten Sharp, Panasonic ja NEC. Applen älypuhelimen uusin painos on kuitenkin onnistunut valtaamaan heinäkuun myyntilistan ykkössijan. Tiedot perustuvat GfK Japan -tutkimusyhtiön lukuihin, joiden mukaan 32GB:n muistilla varustettu iPhone 3GS oli Japanin myydyin yksittäinen puhelinmalli heinäkuussa.

iPhonen menestyksen Japanin markkinoilla tekee entistäkin merkittävämmäksi se, että pienemmällä sisäisellä muistilla varustettu versio iPhone 3GS -mallista valtasi listan yhdeksännen sijan. Uuden iPhonen hyvä myynti Japanissa saattaakin auttaa tulevaisuudessa muiden amerikkalaisvalmistajien menestymistä markkinoilla.

Japanin matkapuhelinmarkkinat ovat yleisesti ottaen varsin eristäytyneet, joka tekee muualta tulevien valmistajien menestymisen maassa vaikeaksi. Vielä hankalammaksi tilanteen tekee maakohtaiset ominaisuudet, jotka ovat käytössä lähinnä vain Japanissa. Ulkomaisten valmistajien olisikin siis hyvä rakentaa puhelimensa alusta asti Japania ajatellen, koska vaatimukset maassa ovat hyvin erilaiset Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin verrattuna.

Nousevan auringon maassa on lisäksi totuttu täkäläisiä kovempiin teknisiin ominaisuuksiin. Japanissa näytöt ovat olleet jo pitkään suuriresoluutioisia ja kameroiden tarkkuudet ovat eri tasoa Eurooppaan verrattuna. Siinä mielessä onkin hieman erikoista, että juuri iPhone on onnistunut valtaamaan maan, koska Applen älypuhelin ei ole edes eurooppalaisella tasolla teknisesti mikään kovin kovanluokan puhelin. Ilmeisesti Japanissakin on hullaannuttu iPhonen yksinkertaiseen ja näyttävään käyttöliittymään.

Lähde: Mac Rumors