Palmin seuraava WebOS-puhelin markkinoille vasta vuonna 2010?

Moni lukijoistamme muistaa varmastikin toukokuussa nettiin levinneen huhun Palm Eos -älypuhelimesta, jonka arvellaan olevan toinen Pren jälkeen julkaistava WebOS-pohjainen puhelin. Toukokuussa nettiin vuoti myös AT&T:n dokumentti, jonka mukaan Eos olisi tulossa markkinoille jo tämän vuoden toisella puoliskolla. Viimeisin huhu viittaa kuitenkin siihen, että uutuutta ei tulla näkemään markkinoilla ennen vuotta 2010.

Morgan Joseph -tutkimusyhtiön analyytikko Ilya Grozovsky arvioi, että Eos, joka tunnetaan myös nimellä Pixie, ei luultavastikaan ole saatavilla tämän vuoden joulusesongin aikaan. Tarkkaa tietoa puhelimen mahdolliselle myöhästymiselle analyytikko ei antanut.

Grozovskyn arviosta epävarman tekee se, että DigiTimesin mukaan Palm Eosin valmistuksen hoitava Compal Communications on aloittamassa uutuuden toimitukset jo lokakuussa. Puhelin ehtisi siis hyvin markkinoille loppuvuodesta.

Palm Eos on huhujen mukaan kompaktin kokoinen älypuhelin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat tietojen mukaan HSDPA, A-GPS, kahden megapikselin kamera, neljän gigatavun sisäinen muisti ja 2,63 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö. Uutuus olisi siis hieman Pretä heikommin varustettu ja samalla sitä edullisempi.

Morgan Josephin analyytikko antoi samalla myös viimeisimmän mielipiteensä Pren myynnistä. Grozovskyn uskoo myynnin laskeneen kesäkuun 200 000 puhelimesta heinäkuun 100 000 yksikköön. Palm ei ole vieläkään suostunut antamaan virallisia myyntilukuja, joten kyseessä on vain jälleen uusi arvio muiden joukossa.

Lähde: All Things Digital