Uusia kuvia Nokian tulevasta Maemo-puhelimesta

Nokia N900

Venäläinen matkapuhelinsivusto Mobile-Review on julkaissut ensimmäisen testiartikkelin Nokian tulevasta Maemo-puhelimesta, joka tunnetaan myös nimellä N900. Tarjolla on kuvia itse laitteesta ja kuvakaappauksia Maemo 5 -käyttöjärjestelmän käyttöliittymästä, joista muutamia löytyy tämän jutun lopusta. Laitteesta on aiemmin nähty muun muassa livekuvia ja sen tekniset ominaisuudet ovat jo varsin hyvin kaikkien tiedossa, mutta vihdoin myös käyttöliittymän osalta saadaan lisää informaatiota.

Viimeisimmät tiedot viittaavat siihen, että huhuissa nimellä N900 kulkeva kosketusnäyttöpuhelin tullaan esittelemään virallisesti 2. syyskuuta käynnistyvässä Nokia World 09 -tapahtumassa. On myös mahdollista, että puhelimen julkistus venyy Maemo Summit 2009 -tapahtumaan lokakuulle. Tällä hetkellä pidetään kuitenkin varmana, että uutuus tullaan esittelemään seuraavien kuukausien aikana.

Nokian Maemo-puhelimesta tulisi tämän hetkisen tiedon valossa löytyä ainakin HSPA, WiFi, GPS, 32 gigatavua sisäistä muistia, viiden megapikselin kamera Carl Zeiss -linssillä ja QWERTY-näppäimistö. Puhelimen kosketusnäyttö on resistiivinen ja kooltaan 3,5 tuumaa. Tietojen pitäessä paikkaansa näyttöä voitaneen pitää hienoisena pettymyksenä, koska kapasitiivinen tekniikka koetaan yleisesti paremmaksi. Onkin ihmeellistä, miksi Nokia haluaa tukeutua vain resistiivisiin näyttöihin, vaikka sillä luulisi olevan paukkuja molempien näyttötekniikoiden hyödyntämiseen.

Mobile-Review kehuu artikkelissaan laitteen näyttöä huomattavasti N97-mallia paremmaksi. Käyttöliittymän sanotaan olevan Nokian aiempiin kosketusnäyttöpuhelimiin verrattuna huomattavasti lähempänä paljastivat, että kyseessä on vasta prototyyppiasteella oleva puhelin. Sivusto arvelee N900-mallin hinnan pyörivän 550 euron tuntumassa.

Maemo 5

Maemo 5

Maemo 5

Maemo 5

Maemo 5

5 kommenttia

 1. OHO. Ei voi muuta sanoa N800:n ja N810:n omistajana. OHO. Wau.

  1. talk.maemo.org näyttäis olevan tukossa. Muitakin tuntuu tablettipuhelin kiinnostavan ;=)

 2. Jes! Tää on odotettu ja toivottu uutinen. Tosi kiinnostava laite. Ja jos N900:n näyttökin on tuntumaltaan parempi kuin N97:n, niin sekin asia lie kunnossa.

  Ja jos N97:ssa joitain kiusaavat viat (esim gps-paikannus) vielä saadaan selvitettyä tässä, niin Vautsi! …ja ostojonoon!

 3. Kunpa tässä olisi N810:n tavoin fyysiset skandit ja koodekit, jolla Ylen Radiosoitin ja mieluusti Areenakin toimisivat.

  1. Ois juu mahtava juttu!
   Vois matkalla kattoo uutimet ja urheilu, tmsvstvaa

Kommentointi on suljettu!