HTC Hero saamassa ohjelmistopäivityksen ja uuden värin

Tämän hetken mielenkiintoisimpien kosketusnäyttöpuhelinten joukkoon kuuluva HTC Hero on saamassa ohjelmistopäivityksen, joka parantaa käyttöliittymän yleistä suorituskykyä, kertoo verkkosivusto MoDaCo. Sivusto on päässyt jo testaamaan tulevan päivityksen esiversiota ja siitä osoituksena MoDaCo on julkaissut lyhyehkön videon, jossa esitellään entistäkin sulavampaa Herota.

HTC:n Androidin päälle rakentama Sense-käyttöliittymä on kerännyt kehuja useilta tahoilta erityisesti tyylikkyydestään ja sulavasta käytettävyydestään. Se ei kuitenkaan ole vielä täydellinen ja paikoitellen hidasteleva kotinäkymä häiritsee ainakin osaa käyttäjistä. Tulevan päivityksen pitäisikin tarttua juuri kotinäkymien vaihtamisessa tapahtuvaan hidasteluun, joka ei allekirjoittaneen kokemuksen perusteella ole nykyiselläänkään kuitenkaan kovin suuri ongelma.

Tietojen mukaan päivitys olisi tulossa saataville noin parin viikon päästä. Se ei sisällä näillä näkymin varsinaisia uusia ominaisuuksia, vaan keskittyy siis yleisen käytettävyyden parantamiseen.

Syyskuussa HTC:n odotetaan tuovan tarjolle suurempi päivitys, joka sisältää xda-developers-foorumin mukaan ainakin tuen uusille kielille. Saattaa siis olla mahdollista, että syksyn edetessä HTC Heron Sense-käyttöliittymä puhuu jo täyttä suomea. Tällä hetkellähän Sense ei osaa suomea, vaan käyttäjä joutuu tyytymään englantiin.

Ohjelmistopäivitysten lisäksi HTC Heron huhutaan saavan täysin uuden värityksen nykyisten valkoisen ja tumman version rinnalle. Nettiin levinneiden kuvien perusteella tulossa on pinkki Hero (kuva jutun lopussa), jonka tarkkoja markkina-alueita ei tiedetä.

HTC Hero on Android-pohjainen kosketusnäyttöpuhelin. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, GPS, Bluetooth, WiFi, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Puhelimen kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320 x 480 pikseliä.

pinkki Hero