Samsungin osuus matkapuhelimista nousee tänä vuonna yli 20 prosentin?

Maailman toiseksi suurimman matkapuhelinvalmistaja Samsungin uskotaan nostavan markkinaosuutensa matkapuhelimissa 20 prosenttiin tämän vuoden loppuun mennessä. Korealaisvalmistajan osuus maailman matkapuhelinmarkkinoista on tällä hetkellä noin 19,2 prosenttia, mutta Strategy Analytics uskoo yhtiön rikkovan tämän vuoden aikana 20 prosentin rajapyykin. Se olisi ensimmäinen kerta, kun Samsungin markkinaosuus matkapuhelimissa kipuaisi yli 20 prosentin.

Strategy Analytics arvio Samsungin myyvän tänä vuonna kaikkiaan 117,8 miljoonaa puhelinta. Sillä yhtiölle irtoaisi 20,3 prosentin markkinaosuus, jonka uskotaan olevan pois Nokialta. Suomalaisvalmistajan osuuden odotetaan laskevan hieman loppuvuotta kohden.

Samsungin menestys on tietojen mukaan ollut hyvää sekä halvemman että kalliimman hintaluokan puhelimissa. Yhtiö on ollut tänä vuonna yksi eniten kosketusnäyttöpuhelimiin panostanut valmistaja, josta esimerkkinä ovat muun muassa Jet-, Omnia II-, Pixon12– ja i7500-mallit. Samsungin voisikin kuvitella jatkavan kovaa menoaan vielä pitkään, koska kosketusnäyttöpuhelimet tulevat haukkaamaan markkinoista jatkuvasti suuremman palan.

Lähde: UnwiredView

1 kommentti

  1. Lisäksi valikoimassa on kohta Suomessakin täysin suomalaisena saatava Omnia Pro, jossa on sivusta liukuva 4-rivinen QWERTY-näppis åäö:llä ja 3.5-tuuman OLED kosketusnäyttö.

    Eli Samsung on satsannut myös yrityspuhelimiin, joissa vasta nyt alkaa yleistymään kosketusnäyttö, mutta moni haluaa myös kunnon näppiksen.

Kommentointi on suljettu!