Apple antoi virallisen vastauksen FCC:lle Google Voice -jutussa

Heinäkuun lopulla verkkoon levinnyt tieto, jonka mukaan Apple olisi hylännyt virallisen Google Voice -sovelluksen App Store -ohjelmistokaupasta nostatti paljon kohua. Applen hyväksymisprosessia kritisoitiin kovasti ja AT&T:n epäiltiin laittaneen kauhansa soppaan. Asian tiimoilta nousi jopa niin kova kohu, että Yhdysvaltain viestintäkomissio FCC päätti ottaa jutun käsittelyyn ja vaati selvitystä Applelta, AT&T:ltä ja Googlelta.

Apple on nyt julkaissut oman vastauksensa jutun tiimoilta, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä. Yhtiö keskittyy vastauksen alussa kertaamaan App Storen menestystä ja kertoo ohjelmistokaupan hyväksymisprosessin pyrkivän karsimaan pois sovellukset, jotka haittaavat asiakkaan yksityisyyttä, sisältävät lapsille epäsopivaa materiaalia ja vaikuttavat epäsuotuisasti iPhonen perustoimintoihin. Yhtiölle lähetetään nykyisellään 8500 uutta sovellusta joka viikko, joista keskimäärin 20 prosenttia ei pääse läpi sellaisenaan.

Yhtiön mukaan selvästi suurin osa sovelluksista hylätään koodivirheiden vuoksi. Näissä tapauksissa Apple kertoo pyrkivänsä toimittamaan kehittäjälle palautetta, jotta asia voidaan korjata. Apple mainitsee lisäksi, että 95 prosenttia sovelluksista hyväksytään kahden viikon sisällä.

Itse hylkäämiseen Apple vastaa, että Google Voice -sovellusta ei ole virallisesti hylätty App Storesta. Yhtiön mukaan sovellus on edelleen tutkinnan alla, koska se pyrkii korvaamaan iPhonen keskeiset toiminnot kuten puhelut, tekstiviestit ja osoitekirjan. Apple mainitsee keskeiseksi ongelmaksi sen, että Google Voice kierrättää muun muassa puhelut ja tekstiviestit hakukonejätin kautta korvaten iPhonen omat toiminnot. Käyttäjän koko yhteystietokirjasto siirretään Googlen servereille ja tämän vuoksi Apple haluaa varmistaa, että tietoja käytetään oikein.

AT&T:llä ei Applen mukaan ole mitään tekemistä hyväksymisprosessin kanssa. Apple sanoo, että yhtiöillä ei ole sopimusta, joka estäisi AT&T:n verkkoa käyttävien sovellusten hyväksymisen App Storesta.

FCC:lle suunnatun vastauksen lopussa yhtiö selvittää vielä tarkemmin itse prosessia, jolla sovellukset App Storeen hyväksytään tai hylätään. Yhtiöllä on kaikkiaan yli 40 kokopäiväistä henkilöä työskentelemässä App Storeen haluavien sovellusten kanssa. Jokainen sovellus käy vähintään kahden eri testaajan läpi, joka takaa varmemman tuloksen.