WildCharge – Lataa iPhonesi langattomasti Palm Pren tyyliin

iPhone Wildcharge

Palm Pre älypuhelin esitteli WebOS-käyttöliittymän lisäksi myös toisen innovaation, joka mahdollistaa puhelimen lataamisen langattomasti. Palm myy uutuudelleen lisävarusteena Touchstone-nimistä pakettia, joka sisältää erikoisvarustellun takakuoren ja latausalustan, johon puhelin asetetaan. Nyt myös iPhonelle on saatavilla vastaavanlainen paketti, joka ei tosin ole aivan sieltä tyylikkäimmästä päästä.

iPhonelle suunnattu, kolmannen osapuolen valmistama, WildCharge-paketti sisältää latausalustan ja kuoren iPhonelle, joka tulee pukea päälle, jotta lataus onnistuu. Kyseessä ei ole yhtään hullumpi viritelmä, koska kotelo on kuin mikä tahansa suojakotelo lukuun ottamatta uloketta latausliitännän kohdalla. Itse latausalusta on kuitenkin varsin suuri, ainakin jos sitä verrataan Palmin ratkaisuun.

Käyttövalmis Wildcharge-paketti maksaa 79,99 dollaria. Hinta on erittäin kohtuullinen, sillä Palmin paketti on ainoastaan kympin edullisempi. Tarkempaa tietoa lisävarusteesta löytyy valmistajan kotisivulta.

Lähde: iPhoneBuzz

4 kommenttia

 1. En millään usko, että ko. tuote voi menestyä. Jo langaton lataaminen erityisellä ”latausalustalla” on mielestäni surkea idea saati sitten jos puhelimen mitat samalla kasvavat. Ja tästä tulisi vielä maksaa.

  Langattoman lataamisen ainoa järkevä kehityssuunta on tekniikan standardointi ja latauspintojen integrointi normaaleihin huonekaluihin.

  1. Minusta huonekaluihinkin integroidun induktioon perustuva langattoman lataamisen hyöty on aika kyseenalainen. Ongelmana on se, että tarvitsisist jokatapauksessa tavallisen laturinkin puhelimelle, koska tuollaisia lataavia pöytiä jne tuskin kovin monessa paikassa olisi.

   Sitäpaitsi se pöydän pinnasta lataaminen sitoisi ihan yhtälailla siihen yhteen latauspaikkaan kuin latausalustakin. Kun otat puhelimen pöydältä käteen, niin lataus katkeaa, koska induktioon perustuvan latauksen kantama ei kovin pitkä ole. Ja onko siinä nyt suurta eroa onko se pöytä kytketty sähköverkkoon vai laturi. Ehkä lähinnä sillon sillä on väliä, jos langattomasti ladattavia laitteita on useampia samalla pöydällä, sillon se voisi vähentää laturi- ja johtoviidakkoa toki. Mutta taitaa olla aika harvinainen tapaus tulevaisuudesakin tuollainen.

 2. Langaton lataaminen erillisellä pakollisella latausalustalla on kyllä aikamoinen turhake ja älytön idea. Itse en ainakaan oikeen ymmärrä mikä hyöty tuollasessa systeemissä on verrattuna tavallisen laturin käyttämiseen. Kun ladattava puhelin pitää ola latausalustalla, niin sillon ei saavuteta edes mitään vapaasti puhelimen kanssa liikkumisen hyötyä. Kun otat puhelimen alustalta, niin lataus katkeaa ja latausalustan pitää jokatapauksessa olla kiinni sähköverkossa. Eli miksei sitten käyttäisi normaalia laturia, joka varmasti myös hukkaa energiaa vähemmän kuin tuo,..

  Langattomasta energiansiirrosta ja puhelimen latauksesta olisi iloa sillon, jos puhelin keräisi energian ympäristöstään radioaalloista. Tuollon puhelin voisi olla taskussa ja se latautuisi ilman mitään latausalustoja. Joku aika sitten oli itseasiassa uutisissa juttua siitä, että Nokian Research Centerissä tutkitaan sitä mahdollisuuttam, että kännykkä voisi kerätä energiaa radioaalloista.

 3. Palm Pre:n toteutus on ihan hieno, toimii tyylikkäänä pöytätelineenä, vaikkapa yöpöydällä.
  Sen sijaan kuvan kaltainen purkkaviritys on ruma kuin mikä, näyttää joltain grillialustalta. Kuka haluaa laittaa puhelimen rumaan koteloon että voi ladata sitä rumalla levyllä..

Kommentointi on suljettu!