iPhone 3GS hakkaa Palm Pren tyytyväisyyskyselyssä

Pre ja iPhone 3GS

Palm Pre on yksi tämän hetken vakavimmin otettavista kilpailijoista Applen iPhonelle. Sen innovatiivinen käyttöliittymä ja fyysinen QWERTY-näppäimistö ovat kenties Pren parhaimmat aseet kamppailtaessa asiakkaista iPhonen kanssa. Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta viimeisimmät kyselyt osoittavat, että Palm Pre -käyttäjät eivät ole aivan yhtä tyytyväisiä puhelimeensa kuin ne, jotka omistavat iPhone 3GS:n.

Suoritetun käyttäjäkyselyn mukaan peräti 99 prosenttia iPhone 3GS:n omistajista on tyytyväisiä puhelimeensa. Niistä 82 prosenttia sanoi olevansa kosketusnäyttöpuhelimeensa erittäin tyytyväinen.

Palm Pre ei yltänyt kyselyssä aivan vastaaviin tyytyväisyyslukuihin. Pren omistajista 87 prosenttia kertoi olevansa tyytyväinen laitteeseensa, joista 45 prosenttia oli erittäin tyytyväisiä. Pren tulos on selvästi markkinoiden keskiarvoa korkeammalla, mutta se ei yllä kuitenkaan aivan Applen ja RIM:n tasolle.

Kyselystä selvisi myös, mitä asioita käyttäjät inhoavat puhelimessaan eniten. iPhone 3GS:n kohdalla eniten harmaita hiuksia aiheuttavat AT&T-operaattori ja heikko akun kesto. Pren kohdalla pahimmiksi heikkouksiksi mainittiin lyhyt akun kesto ja kolmansien osapuolien ohjelmat, jolla viitataan ilmeisesti niiden vähyyteen.

Tyytyväisyyskyselyn suoritti RBC Capital and ChangeWave Research. Mukana oli 200 iPhone 3GS:n ja 40 Palm Pren omistajaa.

Lähde: Wired

6 kommenttia

 1. No eiköhän tuo ole aika pitkälti osotus siitä, että Palm Pre:n käyttäjät on rehellisempiä mielipiteissään kuin iPhonekäyttäjät. Appleporukan osalta touhu on mennyt uskonnon puolelle, joten noita tuloksia ei voi kovin vakavaksti ottaa.

 2. olen huomannut, että nokia ei ole ollut ”vuosiin” vaihtoehto kun on etsitty vastusta iPhonelle… lähes kaikki muut valmistajat kilpailevat tämän hetken älypuhelimien kuninkaan iPhonen kanssa, ei nokia.

  nokia keskittyy valmistamaan halpismalleja afrikkaan koska sille on tärkeää markkinaosuuden kasvattaminen. miten helvetissä nokialla on niin yksinkertaisia ekonomisteja. ei kait markkinaosuuden kasvattaminen voi olla yrityksen keskeinen tavoite… HALOO nokia… markkinaosuuden kasvu on SEURAUS ei tavoite. tavoite on tehdä laadukkaita, myyviä puhelimia!

  markkinaosuus kasvaa itsestää, ei siihen voi eikä tule panostaa, perk..e.

  nokialla on mennyt syyt ja seuraukset sekaisin.

  t. osakkeenomistaja

 3. No tuskin 99% tyytyvaisyytta voi uskonnon piikkiin laittaa vaikka varmasti osaan kayttajista luonnehdinta sopiikin. Mielenkiintoista sinallaa, ettei nokiaa ole mukana koko vertailussa.

  Talla viikollahan tuli ensimmaiset kuvat ja arvostelut nokian uusimmasta iphonen tappajasta. Tama on jarjestyksessaan kolmhas iphonen tappaja nokialta. Saa nahda pystyyko vastaamaan haasteeseen. Kaksi aiempaa eivat ole paasseet lahellekkaan.

 4. Erittäin luotettava kysely kun tehdään 200 ihmiselle = eli täyttä p*skaa siis.

  psp. Miten se Nokia taas tähän liittyi? Voisitko kadota keskustelupalstoilta? (saatanan applefanipoika)

 5. Olisivat nyt ees samalta määrältä sakkia kyselleet. Eihän noin pienen porukan vastauksista saa kovin selkeää kuvaa koko tilanteesta. Ja psp vois pitää turpansa kiinni. Aina vaan kitisee ja valittaa. Ei iPhonesta kyllä voi puhua älypuhelinten kuninkaana. Eihän siinä oo ees moniajoa, joka on kuitenki aika hyödyllinen älypuhelimessa. Tv. iPod Touchin onnellinen omistaja. 🙂

 6. Minä ainaki olen tyytymätön Pren käyttäjä…en ole edes vielä nähnyt omassa kädessä kyseistä vekotinta.

Kommentointi on suljettu!