Microsoft kannustaa kehittäjiä korkeampaan hinnoitteluun

Windows Mobile Marketplace

Ohjelmistojätti Microsoft kannustaa kehittäjiä hinnoittelemaan sovelluksensa rohkeasti niiden todellisen arvon mukaan. Yhtiön viesti on, että laadukkaiden sovellusten hinnoittelun suhteen ei kannata ujostella. Korkeammalla hinnoittelulla Microsoft pyrkii kasvattamaan kehittäjien tuloja, vaikka itse latausmäärät olisivatkin alehintoja pienemmät. Samalla yhtiö kartuttaa toki omaa kassaakin, sillä Microsoft nappaa myyntituloista 30 prosenttia.

Microsoft haluaa taistella Applen App Storessa tutuksi tullutta 0,99 dollarin hintaa vastaan. Kehittäjien kannattaisi yhtiön mukaan pyrkiä miljoonan latauksen ja 0,99 dollarin hinnan sijaan esimerkiksi 500 000 lataukseen 9,99 dollarin hintalapulla. Tällöin tulot ovat moninkertaiset, vaikka itse latausmäärä pysyykin huomattavasti alhaisempana.

Ilmaisten sovellusten kohdalla latausmäärät ovat hyvä tapa selvittää niiden keskinäinen paremmuus, mutta Microsoftin mielestä tämä tapa ei sovi mittariksi maksullisissa sovelluksissa. Ohjelmistojätti käyttääkin lanseeraamassaan Race to Market Challenge -kilpailussa maksullisten sovellusten -kategoriassa kokonaistuloa voittajan määrittämiseen. Kyseessä on kilpailu, jolla kannustetaan kehittämään sovelluksia Windows Mobilelle.

Microsoft avaa Marketplace-sovelluskaupan syksyllä Windows Mobile 6.5:n saapumisen yhteydessä. Myöhemmin tänä vuonna Marketplace saapuu myös Windows Mobile 6.0- ja 6.1-puhelimiin.

Lähde: TechFlash

4 kommenttia

  1. Taas yksi syy lisää välttää Microsoftin tuotteita.

  2. Kerrankin olen MicroSoftin kanssa samaa mieltä. On ihan älytöntä, että mobiilisovelluksia myydään esim eurolla kappale, Ja vielä älyttömämpää on se, että jos ohjelmasta erehdyt pyytämään vähän enmmän, niin heti nousee hirveä nmeteli. Onhan se euron hinta toki mukava ohjelman ostajan kannalta, mutta ei ohjelman tekijöiden. Esim euron myyntihinta ei ole missään suhteessa siihen työmäärään ja aikaan nähden mitä ohjelman tekmiseen on kulunut. Toki euron hinta voi olla ok niille kehittäjille, jotka koodailee harrastukseksi ja haluaa vain kahvirahat. Mutta kun moni tekee sitä ohjelmistokehitystä elättääkseen itsensä. Jos vaivalla tehtyä ohjelmaa joutuu myymäöän eurolla, niin se tuntuu lähinnä orjatyöltä.

    1. Tietenkään kukaan ei ole valmis maksamaan esim kymppiä vaikka ohjelmasta joka tuottaa erilaisia pieruääniä. Mutta isompia ja hyödyllisempiä sekä laadukkaampia ohjelmia pitäisi voida myydä kalliimmalla hinnalla kuin just jotain tuollasta edellä mainittua.

  3. Kannattaa muistaa että ahneella on huono loppu!

Kommentointi on suljettu!