Nokia esitteli kosketusnäytöllisen 5230-puhelimen

Nokia 5230

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on esitellyt tänään uuden 5230-kosketusnäyttöpuhelimen. Kyseessä on järjestyksessään yhtiön neljäs kosketusnäyttöpuhelin, joka tulee sijoittumaan hinnaltaan malliston alimpaan päähän.

Nokia 5230 on 3G-yhteyksin varustettu älypuhelin, joka on suunnattu edullista kosketusnäyttöpuhelinta etsivälle asiakkaalle. Yhtiö itse mainostaa 5230:aa niille jotka käyttävät puhelintaan paljon musiikkiin, valokuviin, videoihin ja online-palveluihin. Uutuus tulee varmastikin kiinnostamaan ainakin nuoria sekä halvan hinnan että vaihdettavien takakuorien ansiosta.

Kilpailukykyisellä 149 euron hinnalla uskomme Nokia 5230:n olevan voittamaton vaihtoehto monille uusille asiakkaille, jotka haluavat laitteen, joka loistaa musiikkiominaisuuksissa, tukee sosiaalisia palveluita Facebookista MySpaceen, navigoi sinut sinne missä tapahtuu ja tulee saataville useissa häikäisevissä väreissä”, kommentoi uutuutta Nokian Jo Harlow.

Nokia 5230:n ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA, Bluetooth, A-GPS, kahden megapikselin kamera, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka. Puhelimen näyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja sen tarkkuus on 640 x 360 pikseliä. Puhelimen heikkouksiin lukeutuu WiFi-yhteyden puute.

Nokia hehkuttaa uutuuden tarjoavan 33 tuntia yhtäjaksoista musiikintoistoa. Valmiusaikaa 5230:lle luvataan GSM-verkossa 438 tuntia ja puheaikaa 7 tuntia.

Nokia 5230 tulee myyntiin vuoden viimeisellä neljänneksellä. Ikävä kyllä yhtiön lehdistötiedotteesta ei selvinnyt, sisältyykö yhtiön mainitsemaan 149 euron hintaan myös verot.

12 kommenttia

 1. Perinteisesti Nokian julkaisemat hinnat ovat aina olleet ilman veroja, tuskin tälläkään kertaa tästä on tehty poikkeusta. Kertakaikkiaan hyvän hintainen ja näköinen laite kuitenkin. Uponnee nätisti nuorisoon. Itsekin voisin harkita, jos kamera olisi 5mpix tasoa.

  1. Näin se luultavasti on. Tuo 149 euroa kuulostaakin hieman liian edulliselta…

 2. Tietääkö kukaan tarkempaa ajankohtaa, että milloin toi tulee kauppoihin?

 3. Mistä kaupoista noita voi ostaa?? Ja tuleex ton mukana vaihdettavia kuoria vai????? Voiks joku kertoo?

 4. koska tulee iha kauppoihi mm. giganttii,expert jne. 😀

 5. No se on tullu jo. Mut vaan sill comes with music- jutull.. nii maksaa iha sairaasti..

 6. Erittäin toimiva puhelin hinta ja laatu suhde kohallaan,
  helppo muokata omannäköiseks.

 7. Meikäläisellä on ollu tuo puhelin tässä puol vuotta ja on toiminu kyllä loistavasti.

  Rakenne on kestävä, mutta riittävän ohut. Älkää hyvät ihmiset katsoko hintaa ja ohittako tätä luuria.

  Puhelimen 2 mp kamera kuulostaa vaatimattomalta mutta hyvän näytön ja kirkkaiden värien ansiosta kuvat näyttävät huikeilta. Videokuva on mahtavaa ja resistiivisen (huomatkaa ”resistiivisen”) kosketusnäytön ansiosta näytön QWERTY: llä on helppo kirjoittaa. Tulee vähemmän virheitä, kun ei ihan hipaisusta reagoi. Hyvin kumminkin.

  Navigaattori toimii hyvin isolla näytöllä, Ovi Kaupasta voi ladata sovelluksia. Itse olen tykännyt Endomosta, koska käyn lenkillä ja hiihdän.

  Vaihdettavat takakuoret ovat lisänä vain.

  3G yhteydellä pääsed nettiin nopsaan. Harmittaa vain tuo WLAN: in puute

  Videoiden ja varsinkin valokuvien muokkaus on helppoa.

  Aloitusnäytön voi muokata helposti oman näköiseksi ja osoitekirjapalkkiin voi laittaa läheisimmät kaverit.

  Mediapalkki on kätevä ja siitä pääsee nopeasti mm. galleriaan tai soittimeen.

  Puhelimessa ei ole juurikaan mitään negatiivista.

 8. Ostin puhelimen DNA:n kimppana alkuvuodesta 2011.
  Hyvin on pelittänyt. Odotukseni oli melko alhaalla. Halusin edullisen, opiskelijabudjettiin sopivan, mutta navigointiin taipuvan Nokialaisen. 5230 vastasi noihin odotuksiin paremmin kuin hyvin.

  Näyttö on mukavan iso etenkin jos on tottunut perinteisiin perusnäppäimet sisältäviin puhelimiin. Navigointi ja netin käyttö sujuu vaivatta, ja omia kuviakin on sulavaa ja mukavaa selata.

  Puhelin on ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelimeni, ja täytyy sanoa, että halvasta mallista huolimatta kosketusnäyttö helpottaa puhelimen käyttöä tuntuvasti. Olen iloinen, etten valinnut C5 mallia. Sen perinteisillä näppäimillä tekstarien kirjoittaminen olisi kenties sujunut paremmin, mutta muu käyttö näytön pienuudesta johtuen olisi ollut paljon hankalampaa. Yritäppä navigoida c5:n postimerkin kokoisesta näytöstä.

  5230:n miinuspuoliin voisin laskea sen hieman muovisen ja natisevan rakenteen, sekä ajoittaisen hidastelun.

  Plussana mukana tulevat kolme värikuorta, ja ehdoton hitti, kelpo imukuppitelinen autonavigointiin. Myös puhelimen kamera ajaa varsin hyvin asiansa.

  Suosittelen kaikille, jotka etsivät budjettiratkaisua ja kosketusnäytön käyttömukavuutta.

 9. Tietääkö kukaan myydäänkö noita vielä missään?

  1. Taitaa olla myynnissä vielä ainakin expertillä ja useilla operaattoreilla.

Kommentointi on suljettu!