Nokia esitteli Windows-pohjaisen Booklet 3G -minikannettavan

Nokia Booklet 3G

Nokia on tehnyt uuden aluevaltauksen esittelemällä yhtiön ensimmäisen minikannettavan, joka on mallinimeltään Booklet 3G. Uutuus pohjautuu Windows-käyttöjärjestelmään, mutta ikävä kyllä yhtiö ei kertonut, mikä versio laitteessa tarkalleen tulee pyörimään. Yleisesti on arveltu, että Nokia Booklet 3G on varustettu tulevalla Windows 7 -käyttöjärjestelmällä, jonka pitäisi soveltua Vistaa paremmin minikannettaviin.

Uutuuslaitteessa keskeisenä osana ovat pitkät toiminta-ajat. Nokia lupailee uuden minikannettavan jaksavan jopa 12 tuntia työskentelyä yhdellä latauksella.

Nokia Booklet 3G:n teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat 1,6 gigahertsin Intel Atom -suoritin, 120 gigatavun kovalevy, 10,1 tuuman lasipinnoitettu HD Ready -näyttö, HSDPA, Bluetooth, WiFi, A-GPS ja kamera videopuheluita varten. Lisäksi laitteesta löytyy HDMI-portti, SD-muistikortinlukija, kolme USB-porttia ja äänilähtö.

Yhä useampi käyttäjä haluaa yhdistää pöytäkoneen ominaisuudet liikkuvuuden tarjoamiin hyötyihin. Tämä on selvästi havaittava trendi”, sanoo johtaja Kai Öistämö Nokian Devices-yksiköstä. ”Nokian tehtävänä on yhdistää ihmisiä, ja Nokia Booklet 3G on meille luonnollinen kehitysaskel. Meillä on pitkä ja vahva perinne mobiilialalla: erinomainen akkukokemus, ensiluokkainen muotoilu ja jatkuvat yhteydet. Me luomme jotain aivan uutta, ja teemme henkilökohtaisesta tietokoneesta entistä sosiaalisemman, hyödyllisemmän ja henkilökohtaisemman.

Nokian minikannettava on varustettu alumiinikuorilla ja se painaa 1,25 kiloa ja on hieman yli kaksi senttimetriä paksu. Yhtiö tulee kertomaan lisää ominaisuuksista ja paljastamaan saatavuuden sekä hinnan Nokia World -tapahtumassa 2.9.2009.

Lähde: All About Symbian & Nokia

2 kommenttia

  1. Pahasti myöhässä. Nyt markkinoilla on jo kivikova kilpailu, ostajia on vaikea saada muuta kuin edullisella hinnoittelulla. Tosin ennakkotietojen mukaan tämä maksaisi noin 500-800 euroa mikä on aivan liian kallis.

    Hyvä kun minulla ei ole Nokian osakkeita! Tällä tuuliajolla olevalla firmalla ei tunnu olevan mitään järkevää strategiaa, he vain lykkäävät markkinoille erilaisia tuotteita ja katsovat tulisiko jostakin hitti. Nykyinen johto pitäisi mitä pikemmin vaihtaa.

  2. Kyllä tuo pätevältä vehkeeltä vaikuttaa jossa on KAIKKI. Ja kun Nokia tekee tuon 3G mokkulan tuohon sisään, niin toimii varmasti paljon paremmin kuin muut mokkulat. Enkä äkkiä muistaa nähneeni yhtään läppäriä jossa olisi A-GPS ja painotus A:n kohdalla.

    Uskoisin itse kyllä että tämä myy aika mukavasti.

Kommentointi on suljettu!