Virallinen lehdistökuva Nokia N900 -puhelimesta levisi nettiin

Nokia N900

Lisää paljastuksia Nokia N900 -kosketusnäyttöpuhelimesta on levinnyt nettiin. Viime viikolla venäläinen Mobile-Review -matkapuhelinsivusto teki kattavan katsauksen tulevaan uutuuspuhelimeen laite- ja käyttöliittymäkuvien kera. Nyt nettiin on vuotanut Maemo-puhelimen virallinen lehdistökuva, joka on nähtävissä yllä.

Nokia N900 tulee olemaan näillä näkymin yhtiön ensimmäinen Maemo-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin. Yhtiö on aiemmin käyttänyt Linuxiin pohjaavaa Maemoa muun muassa N810 -Internetlaitteessa, mutta N900-mallin myötä se tulee levittäytymään puhelimiin. Siitä uskotaan tulevan Symbianin ohella toinen merkittävä älypuhelinalusta Nokialle.

Nokian ensimmäisen Maemo-puhelimen teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, WiFi, GPS, 32 gigatavun sisäinen muisti, viiden megapikselin kamera Carl Zeiss -linssillä ja QWERTY-näppäimistö. Nokia N900:n kosketusnäyttö on kooltaan 3,5 tuumaa ja se on toteutettu resistiivisellä tekniikalla. Uutuuden näyttö ei tule siis pärjäämään herkkyydessä esimerkiksi iPhonelle, josta löytyy kapasitiivinen näyttö.

Nokia N900 -mallin julkistuksen odotetaan tapahtuvan 2. syyskuuta Nokia World -tapahtumassa. Puhelimen hinnan arvellaan pyörivän 550 euron tuntumassa.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. ”Uutuuden näyttö ei tule siis pärjäämään herkkyydessä esimerkiksi iPhonelle,”
    Ai miten niin ei tule pärjäämään? Olet kokeillut jo? Resistiivinen teknologia kehittyy jatkuvasti.

    Ainiin mutta arvostelija on Teemu… omenan käyttäjä ja sen puolestapuhuja.

    1. Väite pohjautuu ihan siihen faktaan, että resistiivinen näyttö vaatii toimiakseen sormen/kynän tuottaman paineen. Sillä siis päästään tuskin koskaan kapasitiivisen näytön tasolle herkkyyden osalta.

  2. Juh! Ootte näimmä saaneet mun uuden puhelimeni! kuvan esille 😉

Kommentointi on suljettu!